Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Més de 153.000 espectadors han assistit al Grec Festival de Barcelona
  • El tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, ha anunciat avui que la primera setmana de setembre es faran públiques les bases del concurs per a la nova direcció del festival.

 

  • Els objectius principals del Grec del futur seran, segons Collboni, “esdevenir planter del talent del futur, aprofundint alhora en un model de festival que sigui espai de relació internacional, i ambiciós pel que fa a la qualitat i el risc per fer del Grec un festival prescriptor”.

 

Un total de 153.447 espectadors han assistit al Grec Festival de Barcelona 2016, dels quals 105.961 ho han fet a espectacles de pagament, 27.254 a espectacles Més Grec de pagament, 6.554 a espectacles gratuïts d’aforament limitat, 13.490 a espectacles gratuïts d’aforament no limitat i 198 ho han fet a activitats professionals.

El festival d’aquest any ha programat un total de 138 espectacles: 48 espectacles de teatre, 17 espectacles de dansa, 44 espectacles de música, 7 espectacles de circ i 22 propostes Més Grec. En total, l’ocupació dels espectacles del festival ha estat del 68,97 per cent. Els espectacles de circ, amb el 80,53 % d’ocupació, han estat els que han aconseguit un percentatge més elevat, seguit del 71,75 % dels espectacles de dansa, el 65,65 % dels espectacles de música i el 68,99 % de propostes de teatre.

La programació específica de celebració dels 40 anys del festival, que ha agrupat un conjunt d’espectacles gratuïts dins del programa a la plaça Margarida Xirgu, ha comptat un total de 13.490 espectactadors.

Entre els espectacles amb major ocupació del festival, Les Bruixes de Salem, Nit de Musicals: Swing Broadway, Manel, MDLSX, El somni de Gulliver, Ray Cuza & Septeto Sazonando de Cuba, Birdie, Hermeto Pascoal Grupo, Princess of Time, Ala∙ni, Los Mambo Jambo, Steve Vai i BrincaBros, han exhaurit les localitats.

Destaca la xifra de coproduccions dels anys 2015/2016 en les quals ha intervingut el festival Grec i que actualment estan en gira o en fase d’explotació. Són un total de 34 produccions: 24 de teatre, 6 de dansa i 4 propostes de circ.

El tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, ha agraït la feina duta a terme per Ramon Simó i tot l’equip del Festival aquests darrers 5 anys i ha anunciat que la primera setmana de setembre es faran públiques les bases del concurs per a la nova direcció del festival, de manera que a principis de novembre es pugui incorporar el nou director/a.

Per Jaume Collboni, els objectius principals des dels quals s’haurà de treballar a partir d’ara seran “crear un Grec que sigui planter del talent del futur; que vetlli i asseguri itineraris artístics, que investigui i aposti per la creació local. La que té lloc a Barcelona i, també, la seva àrea metropolitana.”  Per Collboni, cal aprofundir en la vessant internacional del Festival, “volem un  Grec que esdevingui un espai de relació internacional. Un captador de talent, el que batega fora de les nostres fronteres però, i alhora un centre de distribució internacional dels creadors i les produccions locals.” Per últim, el tinent d’alcaldia ha volgut destacar el rol de prescripció que ha de tenir el Grec: “cal  que esdevingui espai de referència creativa i artística, un festival que camini dues passes per endavant, que ens descobreixi allò que encara està per arribar”.

 

Descarrega el fitxer
Dossier balanç GREC 2016

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.