Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
L’Institut de Cultura destina 600.000 euros a la rehabilitació d’ateneus i equipaments escènics de base associativa
  • La línia de subvenció s’emmarca en el Programa per a la rehabilitació d’auditoris i teatres d’entitats culturals sense afany de lucre.
  • El govern municipal mantindrà durant l’actual mandat aquest programa de subvencions anuals amb la voluntat de completar un mapa d’ateneus plenament renovat.

 

L’Institut de Cultura de Barcelona ha obert la convocatòria per a la concessió de subvencions destinades a la rehabilitació d’equipaments d’exhibició teatral, auditoris o equipaments anàlegs de base associativa i la seva dotació d’equipament tècnic per un import total de 600.000 euros. Les subvencions es concediran mitjançant la concurrència competitiva.

Tindran prioritat les inversions relatives a obres de seguretat, insonorització, accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques, i en general totes aquelles mesures que possibilitin el compliment de les normatives vigents per als espais de pública concurrència. S’hi podran acollir les obres iniciades enguany o bé a iniciar durant els sis mesos següents a la notificació de la subvenció i que finalitzin abans del 31 de desembre de 2018.

L’objectiu és posar les bases i dotar els equipaments de les condicions tècniques actualitzades i necessàries per tal de potenciar la cultura feta i gestionada pel teixit associatiu dels diferents barris de la ciutat. Jaume Collboni, segon tinent d’alcalde d’Empresa, Cultura i Innovació, afirma així el compromís amb el manteniment de les infraestructures culturals que “juguen un paper rellevant en la cultura de base i en la cohesió social, i que des dels barris permeten aproximar la cultura a les ciutadanes i els ciutadans”.

Emmarcades en el Programa per a la rehabilitació d’auditoris i teatres d’entitats culturals sense afany de lucre, les subvencions donen suport als centres culturals de proximitat dels barris, alhora que retornen el protagonisme a les entitats culturals de base participativa. Barcelona hi compta amb una important xarxa; sovint es tracta d’institucions històriques com ateneus, orfeons o teatres d’entitats culturals, que realitzen una important tasca de cohesió social mitjançant activitats de foment cultural, esportiu i de lleure.

Entre el 2012 i el 2015 s’han beneficiat de les subvencions un total d’onze ateneus i centres culturals. Alguns equipaments, com els Lluïsos de Gràcia, els Lluïsos d’Horta o el Centre Moral i Instructiu de Gràcia, han reformat completament les seves seus, mentre que d’altres, com l’Hogar Extremeño o la Casa-Asil de Sant Andreu, han renovat les instal·lacions. Altres ateneus, com l’Orfeó Gracienc o el Centre Moral del Poblenou, han iniciat més recentment els respectius projectes de reforma i actualment es troben en obres.

Tota la informació a http://ajuntament.barcelona.cat/ca/informacio-administrativa/subvencions

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.