Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
CreatiFI premia la innovació cultural de Barcelona

Els projectes Multiplayer Quiz, desenvolupat per AppNormals Team i Pix-celona, i Croma, presentat per HandmadeDance, són els guanyadors de la convocatòria europea Barcelona Creative Ring Challenge (CRC) de CreatiFI, un programa finançat per la Comissió Europea que vol estendre l’ús de les tecnologies FIWARE (Future Internet) entre els professionals de la indústria creativa, les arts performatives i el sector de les TIC. Els projectes guanyadors exhibiran les seves proposta acabades al MAC Festival, dins el marc de la Mercè 2016.

Ambdós projectes  han estat avaluats per un jurat d’experts d’entre un total de cinc prototips finalistes. El jurat ha tingut en compte l’ús de tecnologies FIWARE  i la capacitat d’implicar la ciutadania en l’espectacle, entre d’altres aspectes. L’objectiu és aprofitar l’impuls de la Mercè 2016 i CreatiFI per consolidar les propostes als seus respectius àmbits i aconseguir exportar-les a nivell internacional.

El Creative Ring Challenge (CRC) és una convocatòria de CreatiFI adreçada a artistes, creadors multimèdia i professionals de les TIC per tal de desenvolupar projectes artístics amb un component tecnològic o multimèdia, que connectin múltiples escenaris simultàniament per a la Mercè 2016. L’objectiu d’aquests projectes és millorar l’experiència dels ciutadans respecte dels diferents festivals urbans.

El hub de Barcelona està integrat per l’Institut de Cultura de Barcelona i la Fundació i2CAT.

Més informació dels projectes:

CROMA – Handmade Dance
https://vimeo.com/160608485
http://handmadedance.org

Projecte escènic que explora la interacció entre diferents espais i el públic, combinant dansa i tecnologies digitals.

MULTIPLAYER QUIZ – Appnormals Team – Pix-celona
http://appnormals.com
http://appnormals.com/portfolio/pixelworld-1-comics/

Joc col·laboratiu -tipus Trivial Pursuit- de preguntes sobre Barcelona i Catalunya amb il·lustracions i animacions de pixel art.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.