Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Presentació del llibre “Destinació BCN. Història del turisme a la ciutat de Barcelona a l’AHCB”

El dimecres 6 de juliol, a les 12.30 hores, a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona (c. Santa Llúcia, 1) tindrà lloc la presentació del llibre Destinació BCN. Història del Turisme a la ciutat de Barcelona .

A l’acte hi assistiran Xavier Tarraubella, director de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, i Saida Palau, doctora en Antropologia Social i Cultural i coordinadora de la publicació.

Destinació BCN. Història del turisme a la ciutat de Barcelona ha estat coeditat per l’Ajuntament de Barcelona i l’Editorial Efadòs. Es tracta d’un recull de textos que expliquen de quina manera i per quines raons Barcelona es va convertint en una destinació turística de valor internacional, des de final del segle XIX i fins a l’actualitat.

Aquests textos, resultat de les jornades que amb el mateix títol organitzà l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona la tardor de 2014, aporten una visió panoràmica i transversal sobre la construcció de Barcelona com a destinació turística durant el darrer segle. Al llarg de les 280 pàgines del llibre i amb abundants imatges que il·lustren i complementen els textos, es parla de polítiques, retòriques i estratègies, de grans esdeveniments i reformes urbanístiques, d’hotels i pensions, de patrimonis inventats i recuperats, d’imatges, marques, plànols, guies i cartells, de turistes i viatgers, del Gòtic, del Xino i de la Barceloneta. Al capdavall, de la Barcelona cofoia i alhora crítica amb el turisme, de la ciutat somniada i la ciutat real.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.