Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Roda de premsa d’”Ikunde. Barcelona, metròpoli colonial” al Museu de les Cultures del Món  

El dijous 9 de juny, a les 10.30 hores, al Museu de les Cultures del Món de Barcelona (Montcada, 12) tindrà lloc la roda de premsa d’Ikunde. Barcelona, metròpoli colonial. Aquesta és la primera exposició temporal de la nova etapa del Museu Etnològic a la seva seu del carrer Montcada. A l’acte hi intervindrà Pep Fornés, director del Museu Etnològic de Barcelona i del Museu de les Cultures del Món. Seguidament es farà una visita guiada a la mostra.

L’exposició, comissariada per Andrés Antebi, Pablo González Morandi, Alberto López Bargados, Eloy Martín Corrales està formada per més d’un centenar d’obres procedents  de diferents institucions públiques i privades.

Ikunde. Barcelona, metròpoli colonial està dedicada a la relació entre Barcelona i la Guinea Espanyola, la colònia centreafricana on el 1959 l’Ajuntament de Barcelona va crear, en plena selva tropical, el centre d’experimentació i aclimatament d’Ikunde.

Ikunde, bastit gràcies a la iniciativa personal d’Antoni Jonch, aleshores director del Parc Zoològic de Barcelona, i August Panyella, director del Museu Etnològic, i dirigit per Jordi Sabater Pi, va aportar durant una dècada una part significativa dels fons zoològics, etnològics, arqueològics i botànics de l’Ajuntament de Barcelona, i es va erigir com una institució clau per comprendre alguns trets essencials de la xarxa d’equipaments culturals de què disposa actualment la ciutat.

L’obertura al públic serà a partir del divendres 10 de juny.

Trobareu més informació al web del museu i, amb el hashtag #Ikunde, a les xarxes: www.facebook.com/museuculturesmon i @mculturesmon

Descarrega el fitxer
DP IKUNDE 10 de juny 2016_def2

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.