Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
“Ikunde. Barcelona, metròpoli colonial” repassa la relació entre Barcelona i la Guinea Espanyola

A partir del dia 10 de juny, el Museu de les Cultures del Món acollirà a la seva seu del carrer Montcada, 12 una nova exposició dedicada a la relació entre Barcelona i la Guinea Espanyola, la colònia centreafricana on el 1959 l’Ajuntament de Barcelona va crear, en plena selva tropical, el Centre d’Experimentació i Aclimatament d’Ikunde.

Ikunde, bastit gràcies a la iniciativa personal d’Antoni Jonch, aleshores director del Parc Zoològic de Barcelona, i August Panyella, director del Museu Etnològic, i dirigit per Jordi Sabater Pi, va aportar durant una dècada una part significativa dels fons zoològics, etnològics, arqueològics i botànics de l’Ajuntament de Barcelona, i es va erigir com una institució clau per comprendre alguns trets essencials de la xarxa d’equipaments culturals de què disposa actualment la ciutat.

L’exposició, que pretén, doncs, revisar el lligam complex i ambigu trenat entre Barcelona i Guinea, està comissariada per Andrés Antebi, Pablo González Morandi, Alberto López Bargados i Eloy Martín Corrales.

Es prepara una presentació i visita el dijous 9 de juny a les 10.30 hores. L’obertura al públic serà a partir del divendres 10 de juny.

Trobareu més informació al web del museu i, amb el hashtag #Ikunde, a les xarxes: www.facebook.com/museuculturesmon i @mculturesmon

 

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.