Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Més de 190.000 persones gaudeixen de La Nit dels Museus

Els 83 museus de Barcelona i la seva àrea metropolitana que van participar ahir a La Nit dels Museus van rebre un total de 191.700 visitants. La Nit dels Museus, que a Barcelona ha arribat enguany a la novena edició, és una iniciativa promoguda pel Consell d’Europa on hi participen més de quatre mil museus de 40 països.

A la nostra ciutat, l’activitat ha anat creixent any rere any com demostra l’augment de museus i espais que s’han afegit a la proposta i la gran afluència de visitants, format majoritàriament per ciutadans de Barcelona. Aquest any s’han afegit a la iniciativa la Fundació Mies van der Rohe, la Fundació Ramón Pla Armengol (Masia Ravetllat), el Palau Güell i un nou espai del Museu de Badalona, el Conducte d’Aigües. També s’han reincorporat el Jardí Botànic (MCNB), el Museu Etnològic de Barcelona i The Gaudí Exhibition Center – Museu Diocesà de Barcelona.

Alguns dels espais més visitats han estat el Born CCM, amb 11.398 visitants; el Museu Nacional d’Art de Catalunya, amb 10.396; el MACBA, amb 10.109, el Recinte Modernista de Sant Pau, amb 7.500; CaixaForum, amb 7.458, el Museu Marítim de Barcelona, amb 6.690, el MEAM, amb 6.127; o CosmoCaixa, amb 5.865. D’altra banda, els 11 espais depenents del MUHBA han rebut un total de 14.298 visitants.

La gran afluència de públic també es va fer evident en els nous equipaments que s’han afegit a la iniciativa: el Museu de Ciències Naturals de Barcelona- Jardí Botànic va rebre 3.220 visitants; la Fundació Mies Van der Rohe, 3.015; la Fundació Ramon Pla Armengol (Masia Ravetllat), 2.210; el Museu Etnològic de Barcelona, 1.383; el Museu de Badalona. Conducte d’Aigües, 662; el Palau Güell, 609, i The Gaudí Exhibition Center – Museu Diocesà de Barcelona, 540 visitants.

Podeu descarregar imatges de la jornada en aquest enllaç.

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.