- Premsa Institut de Cultura de Barcelona – ICUB - https://premsaicub.bcn.cat -

Es presenta el 12è Concurs Internacional de Música de les Corts

L’Ajuntament de Barcelona, a través del Districte de les Corts i de la comissionada de Cultura, el centre d’estudis musicals A Tempo, i l’associació Per l’Altre Cor Cremat de Barcelona presenten la 12a edició del Concurs Internacional de Música de les Corts, que se celebrarà a partir del 23 de maig a la ciutat, i en concret en diferents equipaments del districte de les Corts.

Aquest és un concurs obert a intèrprets joves, d’entre 18 i 35 anys, que comencen la seva carrera i per això es tracta d’un certamen que persegueix l’objectiu d’estimular aquest col·lectiu i donar-hi suport. També és un espai per a l’impuls de la interpretació musical i la difusió de la música clàssica a partir del treball que desenvolupen les joves generacions. I per últim, estableix un marc cultural de difusió musical al territori de les Corts, contribuint al foment de la cultura de proximitat, a la descentralització i a donar més visibilitat a les iniciatives culturals que es porten a terme als territoris de la ciutat.

El concurs té dues categories, instrumental i de cant. Dins de la categoria d’instrumental poden concursar solistes i també conjunts de cambra amb un màxim de cinc membres. Tot el concurs es desenvoluparà entre el 23 i el 28 de maig en tres fases:

El Concurs Internacional de Música de les Corts està dotat amb premis de 3.000 euros per als guanyadors de cadascuna de les categories. També es dota amb premis de 1.000 euros els finalistes. Aquest concurs, a diferència d’altres de característiques semblants, a més a més ofereix als guanyadors altres incentius, com són l’enregistrament d’un CD amb la discogràfica Solfa Recordings, i la possibilitat de participar en alguns esdeveniments musicals de la ciutat. De fet, els guanyadors seran proposats per participar en el cicle “Clàssica a les Corts”, en el concert que organitza l’Aula d’Extensió Universitària per a la Gent Gran, en el cicle líric “Les Veus del Monestir”, en la beca de l’Open Opera Studio 2016, i en el concert de cloenda de la festa major de les Corts 2016, que se celebra al mes d’octubre.