- Premsa Institut de Cultura de Barcelona – ICUB - https://premsaicub.bcn.cat -

Avançament de la programació GREC 2016

Accediu a tots els materials en aquest enllaç [1].

La 40a edició del Grec Festival de Barcelona tindrà lloc de l’1 al 31 de juliol de 2016. El programa inclou espectacles de teatre, dansa, música i circ, i una extensa oferta d’activitats paral·leles adreçades tant a professionals com al públic general.

Al llarg d’aquestes quatre dècades, el Grec s’ha consolidat com a festival de les arts escèniques, un referent del sud d’Europa que ha projectat mundialment la imatge de Barcelona i els seus creadors. El Grec Festival de Barcelona vol celebrar el 40 aniversari d’una manera especial: de la mà d’un dels dramaturgs fonamentals del segle xx, Arthur Miller, amb  Les bruixes de Salem – traducció al català d’Eduardo Mendoza, direcció d’Andrés Lima i amb un repartiment encapçalat per Lluís Homar – com a espectacle inaugural, l’1 de juliol al Teatre Grec.

El Grec també celebra l’efemèride amb una programació especial i gratuïta que comença el 30 de juny amb l’Orquestra Plateria –la formació festeja els seus 40 anys- amb una  festa popular i gratuïta a la plaça de Margarida Xirgu donant el tret de sortida del festival. En aquesta línia i a la mateixa plaça, el programa ofereix moltes propostes gratuïtes de música, dansa i circ. La muntanya de Montjuïc tornarà a concentrar la majoria de les propostes artístiques d’aquest any.

El MiniGrec visualitza per quart any la vocació del festival d’incloure a tots els públics amb un programa que enguany inclou sis propostes de teatre, dansa i teatre d’objectes per als més petits i abasta diferents espais escènics de la ciutat. Els Jardins del Grec acolliran el 26 de juny la festa de presentació del MiniGrec.

El Teatre Grec acull dos espectacles de dansa a càrrec de Rami Be’er amb Kibbutz Contemporary Dance Company i Alonzo King Lines Ballet La música serà protagonista tant al Teatre Grec (Estrella Morente, Mayte Martín, Benjamin Clementine, Jorge Drexler, Myles Sanko i Manel) com als diferents locals que acullen formats i estils molt variats (el Mercat de les Flors, la sala BARTS, el Centre Artesà Tradicionarius, el jazz al Jamboree i al Harlem, el folk i el soul a la sala Hiroshima), sense oblidar els concerts de petit format als Jardins del Grec amb bandes i artistes emergents de l’escena musical catalana.

A partir del 26 d’abril es posen a la venda les entrades d’una part dels espectacles. Més informació al web www.barcelona.cat/grec [2].

@grecfestivalbcn

#Grec2016

#Grec40Anys