Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Avançament de la programació GREC 2016

Accediu a tots els materials en aquest enllaç.

La 40a edició del Grec Festival de Barcelona tindrà lloc de l’1 al 31 de juliol de 2016. El programa inclou espectacles de teatre, dansa, música i circ, i una extensa oferta d’activitats paral·leles adreçades tant a professionals com al públic general.

Al llarg d’aquestes quatre dècades, el Grec s’ha consolidat com a festival de les arts escèniques, un referent del sud d’Europa que ha projectat mundialment la imatge de Barcelona i els seus creadors. El Grec Festival de Barcelona vol celebrar el 40 aniversari d’una manera especial: de la mà d’un dels dramaturgs fonamentals del segle xx, Arthur Miller, amb  Les bruixes de Salem – traducció al català d’Eduardo Mendoza, direcció d’Andrés Lima i amb un repartiment encapçalat per Lluís Homar – com a espectacle inaugural, l’1 de juliol al Teatre Grec.

El Grec també celebra l’efemèride amb una programació especial i gratuïta que comença el 30 de juny amb l’Orquestra Plateria –la formació festeja els seus 40 anys- amb una  festa popular i gratuïta a la plaça de Margarida Xirgu donant el tret de sortida del festival. En aquesta línia i a la mateixa plaça, el programa ofereix moltes propostes gratuïtes de música, dansa i circ. La muntanya de Montjuïc tornarà a concentrar la majoria de les propostes artístiques d’aquest any.

El MiniGrec visualitza per quart any la vocació del festival d’incloure a tots els públics amb un programa que enguany inclou sis propostes de teatre, dansa i teatre d’objectes per als més petits i abasta diferents espais escènics de la ciutat. Els Jardins del Grec acolliran el 26 de juny la festa de presentació del MiniGrec.

El Teatre Grec acull dos espectacles de dansa a càrrec de Rami Be’er amb Kibbutz Contemporary Dance Company i Alonzo King Lines Ballet La música serà protagonista tant al Teatre Grec (Estrella Morente, Mayte Martín, Benjamin Clementine, Jorge Drexler, Myles Sanko i Manel) com als diferents locals que acullen formats i estils molt variats (el Mercat de les Flors, la sala BARTS, el Centre Artesà Tradicionarius, el jazz al Jamboree i al Harlem, el folk i el soul a la sala Hiroshima), sense oblidar els concerts de petit format als Jardins del Grec amb bandes i artistes emergents de l’escena musical catalana.

A partir del 26 d’abril es posen a la venda les entrades d’una part dels espectacles. Més informació al web www.barcelona.cat/grec.

@grecfestivalbcn

#Grec2016

#Grec40Anys


Descarrega el fitxer
DP AVANÇ GREC 2016

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.