Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Roda de premsa de l’exposició “Primers pagesos/BCN. La gran innovació fa 7.500” anys al MUHBA

Dimecres 27 d’abril, a les 12h a la sala de grups de la Casa Padellàs del Museu d’Història de Barcelona (Baixada de la Llibreteria, 7), es presentarà l’exposició Primers pagesos a Barcelona. La gran innovació fa 7.500 anys. La mostra es podrà veure al MUHBA del 28 d’abril al 13 de novembre de 2016.

A la roda de premsa hi intervindran el director del Museu d’Història de Barcelona,  Joan Roca, i els comissaris de l’exposició, Miquel Molist i Anna Gómez.

El debat sobre l’obtenció, el repartiment social i les pautes de consum d’aliments és fonamental, ja sigui a escala local com global, per imaginar el futur humà. Primers pagesos/BCN aprofundeix en les comunitats agràries formades al neolític, arran de la domesticació de plantes i animals. La gran innovació, sorgida al Pròxim Orient, va arribar al pla de Barcelona fa uns 7.500 anys.

L’exposició permet aproximar-se a l’hàbitat, la tecnologia, l’aprofitament dels recursos naturals, les pràctiques agrícoles i ramaderes, els rituals funeraris i les pautes socioculturals d’aquestes comunitats pageses de la prehistòria. La mostra sistematitza les recerques dels darrers vint-i-cinc anys i esbossa, per primera vegada, una síntesi de la Prehistòria al pla de Barcelona, des dels assentaments pioners del neolític antic fins al primer desenvolupament de les societats metal·lúrgiques en el II mil·lenni abans de la nostra era.

Primers pagesos a Barcelona. La gran innovació fa 7.500 anys, ha estat realitzada amb la col·laboració del Departament de Prehistòria de la Universitat Autònoma de Barcelona i del Servei d’Arqueologia municipal. Miquel Molist, catedràtic de prehistòria de la UAB i Anna Gómez, doctora en prehistòria del mateix equip, són els comissaris de l’exposició i els coordinadors científics de la publicació de la sèrie MUHBA Documents que veurà la llum aquesta tardor, i que comptarà amb les valuoses aportacions d’un considerable nombre d’arqueòlegs i especialistes.

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.