Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Pregó de la Lectura de Sant Jordi

Dijous 21 d’abril, a les 19.00 h, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, tindrà lloc el Pregó de la Lectura de Sant Jordi. Enguany anirà a càrrec de l’escriptor Claudio Magris que conversarà amb Josep Ramoneda al voltant del món del llibre i la lectura, en el marc de les activitats de Sant Jordi que realitzen les Biblioteques de Barcelona.

Claudio Magris (Trieste, 1939) és catedràtic de literatura germànica a la Universitat de Trieste. Assagista i traductor d’Ibsen, Kleist i Schnitzler, entre d’altres, és una de les figures més grans de la literatura italiana contemporània. És autor d’obres tan destacades com El Danubio, Microcosmos, A ciegas, Utopía y desencanto o La literatura es mi venganza (escrita amb Mario Vargas Llosa), totes elles publicades per Anagrama. La seva darrera novel·la, una obra sobre la necessitat de la memòria i la lluita contra la barbàrie, es publicarà el mes d’abril en castellà a Anagrama, No ha lugar a proceder, i en català a Edicions de 1984, No és procedent. Claudio Magris ha estat guardonat amb diversos premis: l’Erasmus Prize i el Leipzig Book Award el 2001, la medalla d’Or del Círculo de Bellas Artes de Madrid el 2003, el Premi Príncipe de Asturias de las Letras el 2004 i el Premi de la FIL de Guadalajara el 2014.

El pregó de la lectura es va celebrar per primera vegada l’any 2003 amb la presència de Quino. Des d’aquell any han estat pregoners José Saramago, Martí de Riquer, Emili Teixidor, Antonio Tabucchi, Alessandro Baricco, Bernardo Atxaga, José Luís Sampedro, Josep Maria Castellet, Raimon, Albert Sánchez Piñol, Donna Leon i John Banville.

 

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.