Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona va acollir l’any 2015 el rodatge de més de 3.300 produccions audiovisuals, un 7,8% més que l’any anterior

Durant el 2015 Barcelona ha acollit el rodatge de 3.311 produccions nacionals i internacionals (un 7,8% més que el 2014). Així ho assenyala el balanç anual que ha presentat la Barcelona Film Commission, l’oficina de coordinació i gestió de rodatges de la ciutat.

Els rodatges durant l’any passat a la ciutat augmenten i amb ells l’atenció rebuda per part de l’Ajuntament de Barcelona i de la Barcelona Film Commission, que es consolida notablement. Aquestes 3.311 produccions han necessitat i sol·licitat un total de 6.898 permisos i d’aquests, se n’han autoritzat 6.522.

Del total de les 3.311 produccions que s’han rodat el 2015 a Barcelona, 945 van sol·licitar els serveis de la Barcelona Film Commission per demanar assessorament i tramitar els permisos d’ocupació de la via pública i filmacions. Les altres 2.366 produccions han estat ateses per altres gestors d’espais, ja sigui per la seva tipologia publicitària o pel caràcter senzill i més automàtic de les gestions.

Pel que fa a la tipologia de les produccions, cal destacar que s’han rodat 33 llargmetratges de ficció, 4 llargmetratges tvmovie / minisèrie, 11 llargmetratges documentals, 255 reportatges / documentals, 490 curtmetratges / exercicis acadèmics, 349 d’entreteniment i sèries de TV, 942 sessions fotogràfiques, 586 espots publicitaris, 119 videoclips, 235 vídeos corporatius i 287 produccions més que se situen a la categoria d’altres.

El districte més sol·licitat enguany ha estat Ciutat Vella, que ha passat de 795 permisos l’any 2014 a 828 el 2015. El segueix de prop Sant Martí, que ha tingut un total de 793 permisos. L’esforç per descentralitzar les filmacions per part de les productores i de la Film Commission, es veu reflectit un any més en l’augment de permisos en districtes com Sant Andreu (64 permisos), Horta-Guinardó (172 permisos) i Sarrià-Sant Gervasi (286 permisos).

També destaca el gran nombre de permisos provinents del Regne Unit (62), seguit pels del Japó (45) i d’Alemanya (34). També cal esmentar els 24 permisos dels Estats Units i els 19 de França.

L’Ajuntament de Barcelona duu a terme la tasca de promoció de la ciutat com a plató de rodatge a nivell nacional i internacional a través de l’oficina de coordinació i gestió dels rodatges, la Barcelona Film Commission. Un servei públic i gratuït dirigit al sector audiovisual amb l’objectiu de promoure les filmacions a la ciutat. A través d’aquesta àrea, es faciliten les gestions amb les àrees de l’Ajuntament encarregades de donar els permisos de rodatge, com ara l’Oficina d’Informació i Tràmits de la Guàrdia Urbana (OIT); Parcs i Jardins; l’Institut Municipal de Mercats, B:SM o l’Institut de Cultura de Barcelona.


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.