Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Marina Espasa coordinarà l’oficina tècnica del programa ‘Barcelona, Ciutat de la Literatura UNESCO’

L’escriptora i periodista Marina Espasa estarà al capdavant de l’oficina de treball que s’encarregarà de posar en marxa el programa ‘Barcelona, Ciutat de la Literatura UNESCO’, definint les línies de treball i creant nous projectes per a consolidar Barcelona com a membre de la xarxa de Ciutat de la Literatura. Aquesta oficina tècnica treballarà amb el conjunt del Consell Promotor del programa per impulsar els projectes vinculats a la Ciutat de la Literatura.

L’encàrrec fet per l’Institut de Cultura de Barcelona a Marina Espasa té una durada de dos anys i mig i entre les seves tasques hi ha la coordinació d’una oficina tècnica que treballarà en la definició de les línies estratègiques i continguts principals del programa; la coordinació de les relacions entre els sectors culturals, entitats, equipaments i administracions vinculades a la literatura; els contactes internacionals amb els membres de la xarxa de ciutats de la literatura i amb altres agents per tal de projectar el caràcter de Barcelona com a ciutat de la literatura; el foment i el seguiment de nous projectes, propis o en col·laboració amb tercers; la preparació i la direcció de les reunions del Consell Promotor del programa; i assegurar, un cop realitzada la posada en marxa, la perdurabilitat del conjunt de les accions proposades, en els diversos programes i projectes de l’ICUB i l’Ajuntament de Barcelona.

Durant les properes setmanes Marina Espasa donarà a conèixer els detalls i les línies de treball que serviran per posar en marxa el gruix dels projectes que conformaran el programa ‘Barcelona, Ciutat de la Literatura UNESCO’.

El programa de Barcelona Ciutat de la Literatura és el resultat d’una candidatura presentada a la UNESCO i guanyadora de la designació permanent de ser membre de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO. La iniciativa, liderada i gestionada des de l’Institut de Cultura de Barcelona, ha comptat amb la col·laboració conjunta d’un gran nombre d’institucions públiques, entitats privades i societat civil, reunides en el Consell Promotor de la Candidatura.

La participació de Barcelona en aquesta xarxa permet posicionar Barcelona com una ciutat de referència en l’àmbit de la literatura i les lletres, implica posar en marxa un pla de treball adreçat a tots els sectors professionals del llibre i engegar nous projectes per a la promoció de la lectura.

 

Marina Espasa (Barcelona, 1973) és llicenciada en Filologia Romànica (Universitat de Barcelona). Col·laboradora habitual de diversos mitjans de comunicació com el diari ARA –com a crítica literària al suplement Ara Llegim-, i Barcelona Televisió –actualment al programa cultural Àrtic i anteriorment al programa Saló de lectura-. També ha col·laborat com a crítica literària a Time Out i Icat.cat i va formar part de l’equip el programa L’hora del lector de Televisió de Catalunya.

Acaba de publicar la novel·la El dia del cérvol (L’Altra Editorial, 2016). També és autora de la novel·la La dona que es va perdre (Empúries, 2012), obra finalista del Premi Crexells 2013, i co-autora del llibre sobre jocs tradicionals Els jocs retrobats (Sidillà, 2013). Ha traduït diverses obres al català de l’anglès, el francès i l’italià.


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.