Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Cinc equipaments de l’Institut de Cultura de Barcelona reben el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental
  • L’Arxiu Fotogràfic de Barcelona, el Museu de Cultures del Món, i la Via Sepulcral Romana i la Plaça del Rei del Museu d’Història de Barcelona (MUHBA), lluiran a partir d’ara l’ecoetiqueta en la categoria de Biblioteques i Museus

 

  • La Virreina Centre de la Imatge és el primer de tot Catalunya en aconseguir el Distintiu en la categoria d’Equipaments escènics i centres d’art visual

 

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha concedit el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental a cinc equipaments de l’Institut de Cultura de Barcelona. Quatre d’ells l’han obtingut en la categoria de Biblioteques i Museus: l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona, el Museu de Cultures del Món, la Via Sepulcral Romana (Museu d’Història de Barcelona-MUHBA), i la Plaça del Rei (Museu d’Història de Barcelona-MUHBA). Amb aquests atorgaments, ja són 31 els museus i biblioteques de Catalunya que disposen del Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental. El cinquè atorgament per a equipaments de l’ICUB ha estat per a La Virreina Centre de la Imatge, que és el primer de tot Catalunya d’obtenir el Distintiu en la categoria d’Equipaments escènics i centres d’art visual.

Amb aquestes darreres incorporacions, 206 entitats de tot Catalunya ja disposen del Distintiu per a totes les categories.

Promoció entre usuaris i treballadors

El Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental, que és el sistema català d’etiquetatge ecològic, pretén reconèixer aquells productes i serveis que compleixen uns requisits ambientals més enllà de la normativa vigent. En el cas dels museus, els equipaments escènics i els centres d’art visual, aquesta ecoetiqueta té en compte criteris d’estalvi i eficiència energètica, especialment en l’àmbit de la il·luminació i la climatització, així com d’estalvi d’aigua, de gestió de residus, de compra de productes ecoetiquetats, de mobilitat, de formació ambiental dels treballadors i també de comunicació i promoció entre els usuaris i treballadors. Aquest últim criteri és de gran importància, degut a l’elevada afluència de visitants que reben i el seu potencial pedagògic.

Per a minimitzar els impactes ambientals dels equipaments, el distintiu fomenta la recopilació de dades perquè se’n pugui fer l’avaluació i el seguiment, i d’aquesta manera esdevenir una eina per als responsables dels equipaments en la presa de decisions per a una correcta i millor gestió.


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.