Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Dossier de premsa cicle de debats ‘Valor!’

Dossier de premsa del cicle de debats Valor! 10 debats sobre la construcció de la ciutat

La modernitat artística es va construir sobre una novetat històrica que, en gran mesura, encara travessa el nostre present: els artistes i productors d’imatges en general van deslegitimar els valors, les convencions i les formes autoritzades heretades de la tradició i van esborrar els límits i els marges d’acció de l’espai artístic. Però van desplegar aquesta potència lliure i política de les imatges sobre un nou món urbà, de drets d’autor i distribució, exposicions universals i turistes en el segle dels diners com a nou valor. L’art desitjava un museu sense parets i ara habita en una fàbrica sense murs, en una smart city.

Aquesta negociació entre el descrèdit o la crítica dels valors rebuts i la ubiqüitat del valor econòmic com a regulador últim de la cultura, ens apareix avui alhora com la batalla que cal fer i la que no sabem fer: com una batalla per a la qual ens falten sabers.

Des d’aquí, Valor! és un cicle de 10 debats que parteixen de 10 escenaris oberts en present a Barcelona on es decideix el valor icònic, històric, polític i col·lectiu d’algunes coses que es veuen a la ciutat.

A cura de Jorge Luis Marzo i Joana Masó

Més informació en aquest enllaç

 

 

Descarrega el fitxer
Dossier de premsa VALOR

Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.