Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El MUHBA acull el seminari ‘SAMUDARIPEN. Els gitanos, un holocaust oblidat’

Dimarts, 26 de gener tindrà lloc al Museu d’Història de Barcelona (sala de Martí l’Humà) a partir de les 17.30 hores el seminari SAMUDARIPEN. Els gitanos, un holocaust oblidat. El MUHBA i l’entitat Veus Gitanes (Rromane Glàsura) organitzen conjuntament el seminari per donar a conèixer la història de la persecució i l’extermini del poble gitano que va tenir lloc durant el període nazi a tot Europa. Comptarà amb les intervencions dels conferenciants Anna Mirga-Kruszelnicka i José Heredia Moreno, i el testimoni de Raymond Gureme, supervivent dels camps de concentració. A continuació es projectarà el documental Samudaripen (l’holocaust oblidat) realitzat per Eva Cruells i produït per Veus Gitanes.

El seminari s’emmarca dins el programa d’actes institucionals que l’Ajuntament de Barcelona organitza per commemorar el Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l’Holocaust, que tindrà lloc el 28 de gener.

A la vegada, també forma part del projecte del MUHBA ‘La Barcelona deportada’. La videoinstal·lació La Barcelona deportada. 70 anys de l’alliberament dels camps nazis es pot veure a la capella de Santa Àgata fins al dia 3 de febrer.

Més informació: http://www.bcn.cat/museuhistoriaciutat/docs/Flyer_Samudaripen_holocaust_gitano.pdf


Anna Mirga-Kruszelnicka és doctorada en Antropologia Social i Cultural a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), escriptora i activista gitana en l’àmbit internacional i una de les coordinadores de la xarxa europea Ternype.

José Heredia Moreno és llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia per la Universitat de Granada. Es dedica a la direcció i guió de televisió i teatre. Duu tota la vida implicat d’una manera o altra en la qüestió gitana realitzant documentals, escrivint articles i fent xerrades i conferències.

Per altra banda, l’acte comptarà amb el testimoni d’un gitano supervivent dels camps de concentració durant el nazisme, Raymond Gureme, de 90 anys, testimoni d’una de les pitjors barbàries de la història recent de la humanitat, l’holocaust nazi, Samudaripen en romaní.

 

 

 

 

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.