Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Dossier de premsa ‘Singularitat’ – La Virreina Centre de la Imatge

A partir del 17 de desembre La Virreina Centre de la Imatge presenta l’exposició Catalunya a Venècia. SINGULARITAT, un treball del cineasta Albert Serra comissariat per Chus Martínez que aquest any ha representat Catalunya en el marc dels esdeveniments col·laterals de la 56a edició de la Biennal d’Art de Venècia.

A partir del concepte de singularitat, Serra ha concebut el seu nou treball com una gran instal·lació audiovisual que es projecta en vuit pantalles. La inspiració originària d’aquesta proposta prové d’un diàleg entre Albert Serra i Chus Martínez sobre el concepte que dóna títol a l’obra. Singularitat és el terme amb què matemàtics i investigadors de la intel·ligència artificial es refereixen al moment en què la nostra relació amb les màquines canvia, quan la tecnologia deixa de ser una eina i esdevé un acompanyant de l’espècie humana.

Amb motiu d’aquest projecte, l’Institut Ramon Llull i Mousse han editat conjuntament una publicació de 32 pàgines que es pot descarregar gratuïtament des de la web del projecte.

Aquest projecte, seleccionat per projectar l’art català en un dels escenaris internacionals de més prestigi, arriba ara a Barcelona de la mà de La Virreina Centre de la Imatge i de l’Institut Ramon Llull. Es consolida així una col·laboració iniciada amb la itinerància de l’exposició 25%. Catalonia at Venice, una producció de l’Institut Ramon Llull per a la 55a edició de la Biennal de Venècia que, després de la seva àmplia repercussió internacional, es va presentar a les sales de La Virreina Centre de la Imatge a la primavera del 2014.

singu_irlanda12

 

 

Descarregar imatges en aquest enllaç 

Descarrega el fitxer
DOSSIER DE PREMSA 'Singularitat'

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.