Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
L’autor txec Vlaada Chvátil guanya el Premi al Millor Autor i el francès Manuel Rozoy, el Premi al Millor Autor Novell dels PREMIS DAU BARCELONA 2015

Durant la Gala dels Premis Dau Barcelona, celebrada aquest divendres, 11 de desembre, s’ha fet públic el nom dels dos autors guanyadors del guardó de l’edició de 2015. Aquests premis, que es van incorporar l’any 2013 al Dau Barcelona, volen reconèixer els dos autors de jocs que més hagin destacat durant l’any, en dues categories, absoluta i novells, votats per més de 200 autors de tot el món. Aquesta votació ha estat possible per la col·laboració del portal nord-americà BoardGameGeek.com, el més gran i més prestigiós del món pel que fa als jocs de taula.

Vlaada Chvátil és un autor txec que publica anualment jocs de molta qualitat a través de la seva pròpia editorial, Czech Games Edition. Chvátil estarà present al Dau a on hi presentarà i jugarà amb quí vulgui, una de les seves darreres creacions, el joc “Codi Secret”, que edita a l’estat espanyol Devir.

Manuel Rozoy és un autor francès força influent a l’escena lúdica de França. Va dirigir la revista de jocs “Jeux sur plateau” i el Concurs de disseny de jocs de Boulogne-Billancourt, el més important del món. Actualment és dissenyador senior a Ubisoft i està tenint molt èxit gràcies al joc “TIME Stories”, que encara no està editat al nostre país.

Els dos autors guanyadors van causar furor gràcies a la qualitat dels seus darrers jocs a la Fira d’Essen 2015, la més gran d’Europa.

A la gala també s’ha lliurat el Premi Dau Barcelona a tota una vida dedicada al desenvolupament de la cultura del joc, que enguany ha guanyat l’alemany Tom Werneck, creador del premi més prestigiós de la indústria del joc, Spiel des Jahres. Aquest guardó que ja es va fer públic fa uns dies, el dóna un jurat format per especialistes en jocs i persones destacades del món cultural de Catalunya.

Els guardons consisteixen en una elegant adaptació tridimensional del logotip del festival, creada especialment per als Premis Dau Barcelona.

Més informació del festival Dau Barcelona 2015 en el següent enllaç

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.