Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Born organitza el I Simposi Internacional d’Arqueologia ‘Barcelona 1700. Descobrint el jaciment del Born. Arqueologia, tecnologia i patrimoni’

Els dies 27, 28 i 29 de novembre el Born Centre Cultural organitza un simposi internacional d’arqueologia amb dos objectius: d’una banda, establir un espai de diàleg, aprenentatge i confluència entre centres patrimonials que disposen de jaciments arqueològics anàlegs al del Born en multitud d’aspectes; i de l’altra, presentar les possibilitats d’interpretació que ofereix el jaciment arqueològic del Born, un dels jaciments museïtzats més grans d’Europa, amb restes que abasten diferents períodes històrics que van des de l’Alt Imperi romà fins l’any 1717 aproximadament, a partir d’una nova aplicació per a tauletes i telèfons mòbils intel·ligents en la qual s’està treballant actualment. Dins d’aquest mateix context també es podran conèixer els diversos projectes de caràcter tecnològic en què ha estat treballant l’Institut de Cultura de Barcelona aquests darrers anys i que possibiliten una major difusió del coneixement històric de la ciutat de Barcelona.

Hi participaran, entre altres, Stéphane Demeter, president de la junta directiva de l’associació de Palau de Carles V, gerent de la zona arqueològica i del museu de Coudenberg i professor universitari; Sérgio Carneiro, arqueòleg del Gabinete de Arqueologia da Câmara Municipal de Chaves (Portugal); Enrico Zanini, professor associat de Metodologia de la Recerca Arqueològica del Departament de Ciències Històriques i dels Béns Culturals de la Universitat de Siena; Louise Pothier, conservadora en cap i arqueòloga de Pointe-à-Callière, museu d’arqueologia i història de Mont-real; Tony Pollard, director del Centre per a l’Arqueologia dels Camps de Batalla de la Universitat de Glasgow, Escòcia, i co-fundador del Journal of Conflict Archaeology; Toni Fernández, director de les intervencions arqueològiques efectuades a l’antic mercat del Born (CODEX. Arqueologia i Patrimoni SCCL); Manel Miró, consultor en interpretació del patrimoni (STOA. Patrimoni, Turisme i Museografia); Marc Hernández, cap de Sistemes d’Informació de l’Institut de Cultura de Barcelona; Miquel Gea, arqueòleg (ACTIUM Patrimoni Cultural SL); Mikel Soberón, arqueòleg (CODEX. Arqueologia i Patrimoni SCCL); Marta Fàbregas, arqueòloga (ATICS SL); Xavier Tarraubella, director de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona; i l’equip del projecte «El Born 3D».

Les diferents sessions del Simposi seran presidides per Jusèp Boya, director del Museu d’Història de Catalunya; Joaquim Nadal, catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de Girona i director de l’Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural (ICRPC); Josep Maria Palet, sotsdirector de l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica i Joan Villarroya, catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona.

Desarregar programa en PDF

Consulta més informació 

 

 

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.