Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Presentació de l’exposició ‘Pérez de Rozas. Crònica gràfica de Barcelona, 1931-1954’ de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona

Dimecres 11 de novembre, a les 13 hores, tindrà lloc a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona (plaça de Pons i Clerch, 2) la presentació als mitjans de comunicació de l’exposició Pérez de Rozas. Crònica gràfica de Barcelona. 1931-1954, que aborda la primera època d’una de les nissagues de reporters gràfics que ha marcat la història del fotoperiodisme barceloní durant el segle XX. A la visita comentada amb mitjans hi assistiran el director de l’Arxiu, Jordi Serchs, i els comissaris de l’exposició Andrés Antebi, Pablo González i Teresa Ferré.

Els tres àmbits de la mostra -Segona República, Guerra Civil i primer franquisme- comprenen quasi vint-i-cinc anys de la “Crònica Gràfica”, el primer arxiu fotogràfic institucional creat a la ciutat. Durant aquest període, el patriarca, Carlos Pérez de Rozas Masdeu (Madrid, 1893 – Barcelona, 1954), i els seus fills van ser protagonistes, a peu de carrer, de la transformació radical que va experimentar el llenguatge fotogràfic a Barcelona, a Europa i arreu del món.

La mostra presenta 123 fotografies, la majoria còpies d’època i d’autor, exemplars de premsa de l’època amb fotografies de Pérez de Rozas i 600 fotografies que es visualitzen en 3 plataformes digitals interactives ubicades en els tres àmbits expositius. També s’ha creat una exposició virtual, que estarà disponible al web de l’Arxiu Fotogràfic a partir del 12 de novembre, i s’ha editat el catàleg Pérez de Rozas. Crònica gràfica de Barcelona 1931-1954.

L’exposició es podrà visitar del 12 de novembre de 2015 al 21 de maig de 2016.

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.