Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
El Jutjat de Primera Instància Número 1 acorda l’entrada al domicili de Isabel Muñoz per recuperar els quadres de Goya i El Greco i lliurar-los a la Fundació Muñoz Ramonet de l’Ajuntament Barcelona


La Fundació Muñoz Ramonet ha rebut avui notificació d’una Resolució del Jutjat de Primera Instància número 1 de Barcelona mitjançant la qual s’autoritza l’entrada al domicili de Isabel Muñoz per recuperar els quadres “La Virgen del Pilar” de Goya i “La Anunciación” d’El Greco i posar-los posteriorment a disposició de la Fundació Muñoz Ramonet.

El jutge ha resolt, de manera prèvia a l’execució de l’entrada, un termini d’un mes perquè les obres siguin lliurades de manera voluntària, i perquè informin, durant els propers deu dies, de la ubicació dels quadres en el cas que no estiguin a l’immoble d’Isabel Muñoz, lloc on la Guàrdia Civil va deixar-los en dipòsit judicial. El jutge també ha establert multes coercitives de 2.000 euros setmanals fins que els quadres quedin a disposició del jutjat.

Es dóna així compliment a la reclamació que la Fundació Muñoz Ramonet va fer al jutjat a finals de setembre de 2014 perquè una Comissió Judicial prengués possessió dels quadres que legalment considera seus. Les obres formen part del llegat que Julio Muñoz Ramonet va deixar a la ciutat de Barcelona i les filles de l’empresari i Culturarte S.A s’han negat reiteradament a complir i obeir les diferents resolucions judicials.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.