Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
‘Les arts de la seda a Barcelona. 500 anys de corporacions sederes a la ciutat’, nova mostra de l’Arxiu Històric de la Ciutat

L’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona obre a partir del 5 de novembre l’exposició Les arts de la seda a Barcelona. 500 anys de corporacions sederes a la ciutat, que es podrà veure al vestíbul de la Casa de l’Ardiaca (c. de Santa Llúcia, 1) i que mostra una petita selecció dels fons documentals que el Col·legi de l’Art Major de la Seda de Barcelona va cedir en comodat a l’Ajuntament de Barcelona. Els documents d’aquest fons, cedits el 2012 i disponibles per consulta a l’Arxiu, abracen un arc cronològic de 500 anys d’existència a Barcelona dels gremis de Velers, Velluters, Perxers i el mateix Col·legi de l’Art Major de la Seda.

La mostra, formada per una quarantena de documents, ofereix una visió general de l’origen i evolució de les organitzacions sederes, les formes d’organització corporativa que han pres, les funcions que han desenvolupat i els recursos que han esmerçat per assolir els seus objectius.

L’Arxiu Històric de la Ciutat organitza periòdicament exposicions al vestíbul de la Casa de l’Ardiaca, amb un format reduït, ja consolidat, que respon al títol genèric d’Un tast de l’Arxiu. L’objectiu d’aquestes exposicions, com la que ara es presenta és, sempre, donar a conèixer al gran públic el ric i variat fons documental del que és dipositari l’Arxiu.

Documents relacionats

Dossier de premsa

Imatges

Web Arxiu Històric de la Ciutat

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.