Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Nova edició del certamen literari Barcelona Novel·la Històrica
  • Del 3 al 7 de novembre, el Born Centre Cultural acollirà diverses activitats al voltant d’aquest gènere literari convertint-se en el punt de trobada entre autors i lectors de novel·la històrica

 

  • L’escriptor Simon Scarrow és el guanyador del Premi Barcino, que es lliurarà el 5 de novembre al Saló de Cent de l’Ajuntament

  

Del 3 al 7 de novembre tindrà lloc la tercera edició del certamen literari Barcelona Novel·la Històrica. La Sala Moragues del Born Centre Cultural acollirà la major part de taules rodones, que enguany posen l’accent ens les novel·les anomenades ‘de capa i espasa’. Diversos autors i experts convidats debatran qüestions com el rigor documental i historiogràfic en les novel·les històriques i com aborden el procés d’escriptura. Es parlarà sobre la frontera, en els documentals històrics, entre ficció i realitat. També de l’amor en la novel·la històrica, dels “moments petits de la història” … El programa inclou, a més, itineraris per la Barcelona dels bandolers i clubs de lectura a les biblioteques de la ciutat

També es lliurarà el Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino, que atorga l’Ajuntament de Barcelona a un autor pel conjunt de la seva obra. Enguany és per l’escriptor Simon Scarrow, que recollirà el guardó el dijous 5 de novembre, en el decurs d’un acte que tindrà lloc a les 19h  al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

Barcelona Novel·la Històrica, organitzat per l’Institut de Cultura de Barcelona i comissariat pel periodista i escriptor Enric Calpena, compta amb la col·laboració d’editorials i llibreries.

Descarregar dossier de premsa

Descarregar programa

 

http://novel.lahistorica.bcn.cat/

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.