Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Les aplicacions Red Clash i Common Locals guanyen el concurs Apps&Cultura 2015

El Disseny Hub va acollir aquesta setmana la presentació dels projectes i el lliurament de premis de la tercera edició dels premis Apps & Cultura, que impulsa l’Institut de Cultura de Barcelona, un concurs d’idees d’aplicacions, per a qualsevol dispositiu (ordinadors, tauletes o telèfons intel·ligents), que facilitin i/o fomentin l’accés dels ciutadans a la cultura o que ajudin els professionals de la indústria creativa i cultural a enfortir i desenvolupar millor la seva activitat.

Els guanyadors del certamen d’enguany han estat Red Clash i Common Locals. Red Clash és una agència de management i màrqueting que està desenvolupant una app per a mòbils destinada a què els artistes accelerin i orientin els seus projectes, gestionant la seva promoció i la seva carrera. Per la seva part, Common Locals és una aplicació que connecta els viatgers amb les persones locals per ajudar-los amb la planificació del seu viatge. Tots dos projectes van ser premiats amb 9.000 euros cada un destinats a poder desenvolupar l’aplicació, i també podran gaudir de formació i una residència durant tres mesos.

El jurat (format per Inés Garriga, Simon Lee, Marisol López, Victor Jiménez i Alexis Culibert) també va premiar PropoZapp, Upper Socia, Hey Moth! i Common Locals, que es van endur els quatre premis FI Content 2 per utilitzar la tecnologia Fiware. PropoZapp ajuda a connectar artistes locals amb una nova audiència, proporcionant suggeriments personalitzats a l’usuari final. Per la seva part, Upper Social és una aplicació que ajuda a descobrir les activitats d’oci que hi ha al teu voltant, mentre que Hey Moth! és una app que recomana locals i esdeveniments segons els gustos musicals de cada usuari.

També es va premiar Kolobee.com, una app que accedirà a la final del Barcelona Smart City Apps Hack. Es tracta d’una aplicació que permet redescobrir la teva ciutat a través de la història.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.