Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Jaume Asens inaugura a París el ‘Simposi Internacional Barcelona-París’, trobada que explora les relacions literàries entre ambdues ciutats

Dimecres, 30 de setembre, a les 9.30h, Jaume Asens, tinent d’alcalde de Drets de la Ciutadania, Participació i Transparència de l’Ajuntament de Barcelona, inaugurarà el Simposi Internacional Barcelona–París (Institut d’Études Avancées de Paris, Hôtel de Lauzun, 17 quai d’Anjou), co-organitzat per la Universitat de Barcelona i l’Université Paris I-Panthéon Sorbonne, en el marc del de les activitats de promoció de la candidatura de Barcelona com a Ciutat Literària de la UNESCO. També hi intervindran Antoni Martí Monterde, professor de la Universitat de Barcelona, i Christophe Charle, professor de l’Universitat París I- Panthéon Sorbonne.

El Simposi Internacional Barcelona–París. Transferències intel·lectuals, relacions literàries i capitals culturals (1875-1975) té com a objectiu estudiar i donar a conèixer les relacions intel·lectuals entre ambdues ciutats en aquest període, des del punt de vista de la Literatura comparada i la Història comparada dels intel·lectuals i la Història cultural de les capitals. París, al segle XIX i part del XX, va ser una referència ineludible per Barcelona, fins el punt que va marcar profundament el seu model urbà, de ciutadania i de camp literari i intel·lectual.

El simposi, que tindrà lloc entre el 30 de setembre al 2 d’octubre a Paris, l’organitza el Grup de Recerca Literatura Comparada en l’Espai Intel·lectual Europeu de la Universitat de Barcelona i l’ Université Paris I-Panthéon Sorbonne, i compta també amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, l’Ajuntament de Barcelona i l’empresa ferroviària RENFE-SNCF, entre d’altres entitats.

Programa complet del simposi aquí 

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.