Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La candidatura Barcelona Ciutat de la Literatura serà present a la Setmana del Llibre en Català

Dissabte 5 de setembre la candidatura Barcelona Ciutat de la Literatura serà present a la Setmana del Llibre en Català amb diverses taules rodones al voltant de la Barcelona Literària. El periodista i escriptor Jordi Nopca coordina i presenta les xerrades, que tindran lloc als estands de l’avinguda de la Catedral, i en les quals hi intervindran Monika Zgustovà i Matthew Tree (17h, Barcelona, una ciutat literàriament atractiva); Joan Margarit i David Castillo (18h, Barcelona en heptasíl·labs); i Albert Forns i Jordi Puntí (19h, Explicar Barcelona avui).

Les activitats que ha preparat la candidatura per aquest dissabte, organitzades en col·laboració amb Biblioteques de Barcelona, també inclouen un matí dedicat a la programació literària infantil a càrrec de Titelles Marduix, amb els espectacles Jardí de música i cristall (11h), una adaptació del conte de Pep Albanell (Joles Sennell), i En Miquel sobre l’asfalt (12h), basat en la novel·la de Joaquim Carbó.

Durant els dies de la Setmana també es podran fer prop d’una trentena d’itineraris literaris –amb inscripció prèvia- per descobrir els escenaris de les novel·les i llibres ambientats a la ciutat de la mà dels seus autors.

Coincidint amb la Setmana, avui es posa en marxa la campanya Imagina’t una Ciutat de la Literatura que vol recollir idees per promoure la lectura, fomentar la creació literària i fer arribar la literatura a tothom. En el cas que Barcelona sigui designada Ciutat de la Literatura, el consell promotor de la candidatura tirarà endavant almenys dues de les idees que s’hagin proposat.

La candidatura

El passat mes de juliol Barcelona va fer oficial davant la UNESCO la seva Candidatura per esdevenir membre de la Xarxa de Ciutats Creatives com a Ciutat de la Literatura. Durant el mes de desembre d’aquest any la UNESCO farà pública la relació de les noves ciutats de la xarxa, on Barcelona és candidata.

Xarxa de Ciutats de la Literatura UNESCO

Les Ciutats de la Literatura UNESCO treballen conjuntament per crear col·laboracions globals i connexions literàries entre les ciutats membres. Cada ciutat duu a terme programes locals a través dels quals implica els seus habitants en la pràctica dinàmica de la disciplina literària. La primera Ciutat de la Literatura UNESCO va ser Edimburg l’any 2004. Actualment, el programa s’ha anat ampliant i els membres actuals són Melbourne (Austràlia), Iowa City (EUA), Dublín (Irlanda), Reykjavík (Islàndia), Norwich (Regne Unit), Cracòvia (Polònia), Heidelberg (Alemanya), Praga (República Txeca), Dunedin (Nova Zelanda) i Granada (Espanya).

www.bcn.cat/ciutatdelaliteratura

 

 

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.