Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Eva Serra i Puig pronunciarà la conferencia ‘La potencialitat democràtica de la Catalunya històrica’ amb motiu de l’Onze de Setembre

Dimarts, 8 de setembre, a les 18.00 hores la historiadora i professora emèrita de la Universitat de Barcelona, Eva Serra i Puig, pronunciarà al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona la conferència La potencialitat democràtica de la Catalunya històrica amb motiu de l’Onze de Setembre, Diada Nacional de Catalunya.

Eva Serra és professora emèrita d’Història Moderna de la Universitat de Barcelona. Les seves principals línies de recerca han estat la història agrària de Catalunya dels segles XVI i XVII i la història política i de les institucions catalanes d’aquestes mateixos segles, en especial la seva vida parlamentària.

Entre les seves publicacions pel que fa a la història agrària destaquen l’obra Pagesos i senyors a la Catalunya del segle XVII. Baronia de Sentmenat: 1590-1729 i la coordinació i participació en el volum d’història moderna d’Història Agrària dels Països Catalans.

Pel que fa a la història política i institucional cal destacar la seva implicació i coordinació en l’edició de les Corts catalanes dels segles XVI a inicis del segle XVIII, tasca que es porta a terme en el marc de la col·lecció “Textos Jurídics Catalans” que impulsa el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. També ha coordinat l’edició d’Els llibres de l’ànima de la Diputació del General de Catalunya (1493-1714), i coordina la transcripció dels llibres de l’Ànima de la ciutat de Barcelona (1498-1713).

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.