Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Presentació del concert ‘Seguem arran! Quinze himnes i una cançó eròtica’ al Born CC

Dimecres, 2 de setembre, a les 12 hores, a l’Espai El 300 del Born tindrà lloc la roda de premsa del concert de la Diada al Born CC, Seguem arran! Quinze himnes i una cançó eròtica, i la presentació de l’exposició Bon cop de falç.

A l’acte hi assistiran Xavier Domènech, comissionat d’Estudis Estratègics i Programes de Memòria de l’Ajuntament de Barcelona; Francesc Cassú, director de la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya i director musical de l’espectacle; Jaume Ayats, musicòleg, autor del llibre Els Segadors. De cançó eròtica a himne nacional (L’Avenç, 2011), que ha inspirat tant l’exposició com el concert. També actuarà la cantautora Meritxell Gené.

El concert Seguem arran! Quinze himnes i una cançó eròtica, que tindrà lloc el dia 8 de setembre, commemorarà la Diada de l’Onze de Setembre al Born CC amb un recull de cançons que al llarg dels segles ha definit un imaginari col·lectiu musical que ha ajudat a configurar la nostra identitat com a poble. Miquel Gil, Arnau Tordera, Roger Padullés, Mariona Sagarra, Jordi Fàbregas i la Coral Cantiga interpretaran les peces arranjades per Francesc Cassú i Adrià Barbosa acompanyats per la Simfònica de Corda i Cobla de Catalunya. Un espectacle musical conduït per l’actor i músic Joan Crosas.

L’exposició Bon cop de falç vol explicar l’himne Els Segadors des d’una perspectiva històrica, que es remunta al seu origen en el cançoner popular del segle XVII, i de l’ús social que ha tingut. Una mostra d’accés lliure comissariada per L’Avenç, Grup Enderrock i Clack.

La roda de premsa finalitzarà amb una visita guiada a l’exposició Bon cop de falç.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.