Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Barcelona fa oficial davant la UNESCO la seva candidatura per ser designada com a Ciutat de la Literatura

El dimecres, 15 de juliol, Barcelona ha fet oficial davant la UNESCO la seva Candidatura per esdevenir membre de la Xarxa de Ciutats Creatives com a Ciutat de la Literatura. El proper 11 de desembre la Directora General de la UNESCO farà pública la relació de les noves ciutats de la xarxa, on Barcelona és candidata.

El projecte s’ha elaborat amb la complicitat del Consell Promotor de la Candidatura, format per més de 50 entitats i institucions vinculades a la literatura a la ciutat, i mostra la força i solidesa de la capitalitat editorial de la ciutat, el gran nombre de projectes al voltant del llibre i la lectura, i la voluntat de projectar-los internacionalment.

La candidatura ha rebut el suport de les principals associacions d’autors, editors, traductors, bibliotecaris i il·lustradors del país, a més de la Comissió Nacional per la UNESCO i de les principals ciutats que actualment composen la Xarxa.

El projecte que s’ha presentat avui proposa, entre altres punts, que Barcelona sigui un lloc de trobada internacional d’autors i escriptors amb les altres ciutats de la xarxa; congressos i trobades internacionals sobre els futurs de la indústria editorial per reivindicar la capitalitat de Barcelona; impulsar la innovació en projectes de foment de la lectura, particularment entre els joves i nous formats per acostar la literatura a públics més amplis; fomentar l’intercanvi de bones pràctiques entre ciutats per ampliar la vivència literària en espais urbans, i consolidar Barcelona com la ciutat de referència global en la celebració del 23 d’abril com a Dia Mundial del Llibre de la UNESCO.

Xarxa de Ciutats de la Literatura UNESCO

Les Ciutats de la Literatura UNESCO treballen conjuntament per crear col·laboracions globals i connexions literàries entre les ciutats membres. Cada ciutat duu a terme programes locals a través dels quals implica els seus habitants en la pràctica dinàmica de la disciplina literària.

La primera Ciutat de la Literatura UNESCO va ser Edimburg, l’any 2004. Actualment, el programa s’ha anat ampliant i els membres actuals són Melbourne (Austràlia), Iowa City (EUA), Dublín (Irlanda), Reykjavík (Islàndia), Norwich (Regne Unit), Cracòvia (Polònia), Heidelberg (Alemanya), Praga (República Txeca), Dunedin (Nova Zelanda) i Granada (Espanya).

 www.bcn.cat/ciutatdelaliteratura

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.