Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Presentació de l’exposició ‘Seqüències’ de Michael Snow a la Virreina Centre de la Imatge

Dimecres, 8 de juliol, a les 12.00h a la Virreina Lab de la Virreina Centre de la Imatge (La Rambla, 99) es presenta l’exposició retrospectiva Seqüències de l’artista canadenc Michael Snow. A la presentació hi assistiran l’artista, Michael Snow; la comissària de la mostra, Gloria Moure; i Esteve Riambau, director de la Filmoteca de Catalunya, que acull un cicle de projeccions de la filmografia de l’artista.

La mostra de La Virreina Centre de la Imatge ofereix un recorregut per la producció d’aquest artista multidisciplinari i reflecteix la pluralitat de mitjans i tècniques amb què ha treballat: música, films, vídeo, pintura, escultura, fotografia, llibres i instal·lacions. Les obres exposades comprenen tota la seva trajectòria i moltes d’elles es presenten per primer cop a Europa. L’exposició a La Virreina es completa amb un programa de films essencials del cineasta experimental que es podran veure a la Filmoteca de Catalunya durant el mes de juliol.

Motivat per la seva curiositat, Michael Snow desenvolupa durant deu anys (1962-1972) la seva obra artística en paral·lel amb el seu treball com a músic professional de jazz. El film, amb incidència en l’exploració formal sobre la narrativitat, té un pes específic des de 1956 i sobretot a partir de 1967, any en què amb Wavelength guanya el Gran Premi a Exprmntl, el festival de cinema experimental de Knokke (Bèlgica), i es converteix en una peça emblemàtica d’un cinema que reflexiona sobre el seu mateix llenguatge.

La mostra s’inaugura el mateix vespre a les 19.00h i es podrà veure fins l’1 de novembre de 2015.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.