Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Inauguració de la nova presentació de l’exposició ‘Pedralbes. Els tresors del Monestir’, al Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes

El proper dimarts, 30 de juny, a les 19 hores, el museu del Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes (Baixada del Monestir, 9), reobrirà l’exposició Pedralbes. Els tresors del monestir. La nova presentació mostra una selecció de les millors obres que configuren el seu patrimoni, conservades durant segles dins la clausura del convent, amb una nova museografia que ofereix una visió de l’espai arquitectònic completament renovada, adaptant l’àmbit expositiu a nous criteris i a requeriments funcionals i normatius del museu. A l’acte hi assistiran Anna Castellano, Conservadora en cap del Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes; i Marià Carbonell i Rafael Cornudella, comissaris de l’exposició.

La voluntat de la nova museografia és prioritzar la senzillesa i la sobrietat de l’espai retornant a la puresa i simplicitat de l’arquitectura original, alhora que destacant la bellesa de les obres d’art que conté. Entre les obres que es mostren hi ha excel·lents exemplars d’escultura gòtica, taules flamenques, obres procedents dels tallers de Della Robbia i Damià Forment, així com mostres de pintura modernista com les de Llimona i Tamburini.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.