Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
‘Realismo’ i ‘I came from there’ primeres exposicions de BCN Producció 2015 a La Capella

Dimarts, 26 de maig, a les 19.30h obren les portes a La Capella (Hospital, 56), dues de les propostes seleccionades en la convocatòria BCN Producció 2015. Es tracta de I came from there de Firas Shehadeh i Realisme de David Bestué.

A la Sala Gran, David Bestué presenta Realismo. La proposta parteix d’una investigació al voltant de la història de l’enginyeria a Espanya i té com a eix central el format expositiu i el llenguatge escultòric. A mig camí entre la intervenció arquitectònica d’una plaça pública i una botiga de materials de construcció, diferents estructures i volums es distribueixen per la sala oferint un conjunt urbanístic definit per criteris de pes, equilibri i força.

 A l’Espai Cub, Firas Shehadeh presenta I came from there una instal•lació visual i sonora que assaja un altre tipus de resposta a la pregunta més habitual quan arribes a un lloc nou: “D’on ets?”. Com a refugiat palestí, el treball de Firas Shehadeh explora qüestions biogràfiques i polítiques com l’origen, la identitat o l’alienació. Tot partint del poema homònim del poeta iraquià Sargon Boulus, Shehadeh intenta respondre a aquesta pregunta d’una manera diferent: “Sóc d’allà on em porta tota una història política, social i econòmica”.

Totes dues exposicions es podran veure fins el diumenge 5 de juliol.

Imatges i dossier de premsa  per descàrrega  aquí

Amb aquest programa BCN Producció, La Capella contribueix a donar resposta a les necessitats econòmiques i de producció dels artistes mentre segueix de prop les línies discursives de l’art actual, fidel a la seva funció d’equipament públic per a l’art contemporani. Jurat i seguiment de projectes: David Armengol, Mery Cuesta i Rubèn Verdú.

 

Projectes seleccionats BCN Producció 2015:

 27/05/15 – 05/07/15

Sala Gran: David Bestué-Realismo

Espai Cub: Firas Shehadeh-I came from there

 15/07/15 – 06/09/15

Sala Gran: Mar García-75º

Espai Cub: Germán Portal-Salón de lo intocable

 16/09/15 – 01/11/15

Sala Gran: Xiana Gómez-Cultura de dormitorio: Narraciones de adolescencia femenina

Espai Cub: Federico García Trujillo-Frames Rocío

 19/01/16 – 27/03/16

Projecte de Comissariat

Anna Manubens

Visceral Blue

 Tardor 2015

 Projectes deslocalitzats:

Enric Farrés i Joana Llauradó- El visitant ideal d’una col·lecció sentimental

Salah Malouli- Projecte Rosoum, estrategias para un còmic árabe independiente

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.