Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Presentació de l’edició en facsímil de l’obra de Rossend Arús ‘Cartas á la dona’

Dimarts 19 de maig, a les 19 hores, al Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona, el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana, participa a la presentació de Cartas á la dona, de Rossend Arús i Arderiu (1845-1891). Una edició en facsímil que ha editat l’Ajuntament de Barcelona del primer llibre català imprès als Estats Units el 1877. Un recull de tretze cartes escrites en vers per Rossend Arús que reflecteixen el caràcter satíric i lliurepensador de l’autor. Acompanya l’edició facsímil un segon volum amb la continuació de les cartes que va escriure, fins ara inèdites.

A l’acte també hi participaran el director de Patrimoni, Museus i Arxius de l’Ajuntament de Barcelona, Josep Lluís Alay; el catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona i president de l’Ateneu Barcelonès, Jordi Casassas, i la catedràtica d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona, directora de l’Institut Interuniversitari d’Estudis de Dones i Gènere, i autora de la introducció del segon volum, Susanna Tavera.


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.