Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Presentació d’«Arquitectures Empeltades» al Centre d’Art Contemporani Fabra i Coats

Dijous, 21 de maig a les 11.00h a la 4a planta del Centre d’Art Contemporani Fabra i Coats (c/ Sant Adrià, 20) es presentarà l’exposició Arquitectures Empeltades (Grafting Architecture). La mostra, impulsada per l’Institut Ramon Llull amb la col·laboració dels Departaments de Cultura i de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, va representar Catalunya a la Biennal d’Arquitectura de Venècia, dins els Eventi Collaterali del 2014.

A l’acte hi assistirà el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de Barcelona, Jaume Ciurana; el director de L’Institut Ramon Llull, Àlex Susanna; el director de promoció dels Sectors Culturals de l’ICUB, Llucià Homs; i, el comissari de la mostra, Josep Torrents i Alegre.

El punt de partida d’Arquitectures Empeltades és la reforma de la Casa Bofarull (1913-1933), una de les obres cabdals de Josep Maria Jujol (1879-1949). En la manera de treballar de l’arquitecte tarragoní s’hi identifica una actitud que es pot resseguir en molts projectes construïts el darrer segle, i que es fonamenta en un intens diàleg amb les preexistències, físiques i no, que permeten desenvolupar un projecte que inclou i barreja els elements nous i els existents.

El fil conductor de l’exposició és la descripció dels diversos projectes a través del procés arquitectònic i de la posterior percepció de l’edifici resultant. Aquests projectes s’entenen a partir de si mateixos, de la seva singularitat, i no com a arquitectures que formen part d’un moviment.

En el comissariat de l’exposició, Josep Torrents i Alegre està acompanyat per dos comissaris adjunts: Guillem Carabí i Jordi Ribas.

Arquitectures Empeltades s’obre al públic del 21 de maig a les 19,30h i es podrà visitar a la 4a planta del centre fins el 31 d’agost.


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.