Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
L’Institut de Cultura de Barcelona impulsa els premis Future Internet-Performing Arts

• L’objecte d’aquest premi és la concepció i creació d’un projecte d’experimentació en l’àmbit de les arts performatives, de caràcter multidisciplinari i de creació distribuïda

• Es premiaran dos projectes que podran optar a formar part de les coproduccions del Grec 2016

La Direcció de Creativitat i Innovació de l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) convoca la indústria cultural i creativa als premis Future Internet-Performing Arts. Una crida, oberta del 26 de maig al 12 de juny, que premiarà dos projectes amb 20.000 euros cadascun i amb la possibilitat d’accedir al programa de coproduccions del festival Grec 2016.

Future Internet – Performing Arts és un ajut per a les produccions escèniques multidisciplinàries que facin ús de les tecnologies de l’Internet del futur (FI) i la creació distribuïda. L’objectiu és estimular l’experimentació artística, servint-se d’una tecnologia que permet la creació i la interacció simultània en diversos espais geogràfics i a temps real. Una possibilitat per investigar nous formats i nous continguts artístics.

Companyies de teatre i de dansa, artistes i tecnòlegs amb projectes individuals o en col•laboració amb d’altres entitats, empreses de l’àmbit de les arts escèniques, universitats i fundacions centrades en la combinació d’art, ciència i tecnologia són els col•lectius que poden presentar-se als ajuts.

Les dues millors propostes rebran 20.000 euros cadascuna i hauran de desenvolupar un prototip de la iniciativa guanyadora abans del 31 de juliol. Durant aquest procés tindran accés a la tecnologia Specifi DMP i comptaran amb formació tecnològica específica, així com suport a la preproducció i producció.

Els projectes seleccionats també optaran a l’avaluació per accedir al programa de coproduccions del Grec 2016, una valoració que durà a terme el comitè artístic del festival.

Per tal de facilitar la participació als premis s’ha organitzat una sessió informativa el dimarts 19 de maig de 18 a 20h a Fabra i Coats – Fàbrica de Creació (c. Sant Adrià, 20)


La convocatòria romandrà oberta del 26 de maig al 12 de juny de 2015

Consulteu les bases al web http://barcelonacultura.bcn.cat/convocatories-i-subvencions
La resolució de la convocatòria es farà publica el dia 18 de juny i també la trobareu al mateix web

 

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.