Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Prop de 150.000 persones gaudeixen de La Nit dels Museus

Els 81 museus de Barcelona i la seva àrea metropolitana que van participar ahir a La Nit dels Museus van rebre prop de 150.000 visitants. La Nit dels Museus, que a Barcelona ha arribat enguany a la vuitena edició, és una iniciativa promoguda pel Consell d’Europa on hi participen més de quatre mil museus de 40 països.

A la nostra ciutat, l’activitat ha anat creixent any rere any com demostra l’augment de museus i espais que s’han afegit a la proposta i la gran afluència de visitants, format majoritàriament per ciutadans de Barcelona. Enguany s’han incorporat a la iniciativa 13 centres, entre ells el Museu de Cultures del Món, el Museu del Disseny ja amb totes les col•leccions obertes, la Torre Bellesguard de Gaudí o el Museu d’Història de la Immigració de Catalunya.

Alguns dels espais més visitats han estat el MACBA, amb 8.855 visitants; el Museu Nacional d’Art de Catalunya, amb 7.036; el Born Centre Cultural, amb 6.885; el Recinte Modernista de Sant Pau, amb 6.571; el MEAM, amb 6.132; el Museu del Disseny, amb 5.345; el Castell de Montjuïc, amb 5.145; o el Museu Egipci, amb 4.891. D’altra banda, els 11 espais depenents del MUHBA han rebut un total de 13.677 visitants.

La gran afluència de públic també es va fer evident en els nous equipaments que s’han afegit a la iniciativa: el Museu de Cultures del Món va rebre 2.801 visitants; la Gran Lògia Provincial de Catalunya, 1.800; la Torre Bellesguard de Gaudí, 955 visitants; o el Museu d’Història de la Immigració de Catalunya, 381 visitants.
Pel tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, “es consolida la Nit dels Museus com el Sant Jordi del Patrimoni: una mostra més de l’enorme vitalitat i l’interès creixent que susciten els centres patrimonials de la nostra ciutat i la seva área metropolitana.” Ciurana també ha volgut destacar “la gran quantitat de gent jove i famílies que fan d’aquesta nit una motiu per fer-se seus el museus i descobrir-los d’una manera diferent. És un dels moments més especials de la cultura a la nostra ciutat.”

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.