Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Programa del Grec Festival 2015

La 39a edició del Grec Festival de Barcelona tindrà lloc de l’1 al 31 de juliol de 2015 amb un centenar de propostes de teatre, dansa, música, circ i espectacles híbrids i multiformat . També inclou un extens programa d’activitats paral·leles adreçades tant a professionals com a espectadors.

Descarrega aquí  les imatges, vídeos i dossier de premsa

En aquesta edició creixen les propostes internacionals, el Grec és l’aparador de les millors creacions escèniques que es fan arreu del món, enguany s’incrementa la programació de propostes internacionals amb 17 produccions de teatre, dansa i nous formats híbrids.

El festival és també una plataforma de dimensió internacional, per això aposta per coproduir internacionalment i ho fa en 10 propostes, moltes centrades en aconseguir projecció internacional per a les companyies i els projectes catalans.

Un any més el Grec Festival de Barcelona aposta per la creació, per consolidar les produccions pròpies i coproduccions i donar als creadors, locals o forans, la possibilitat d’estrenar els seus espectacles en el marc del Festival. Enguany s’estrenaran al grec 36 espectacles.

El Grec arrenca el 30 de juny amb una festa popular a la plaça de Margarida Xirgu, un dels nous espais de l’edició d’enguany del festival. El tret de sortida del Grec el donarà el nou espectacle musical dels Obeses amb la col·laboració de Banda Municipal de Barcelona, i els ritmes energètics dels Oques Grasses. Una festa a l’aire lliure amb algunes altres sorpreses preparades per la primera nit del festival oberta a tothom.

L’espectacle inaugural tindrà lloc l’1 de juliol al Teatre Grec amb Vorònia de la companyia de dansa La Veronal, una coproducció internacional del Grec Festival en el que la companyia que dirigeix Marcos Morau ens transportarà a l’infern amb figures i imatges simbòliques i on s’exploren conceptes com la moral humana, la religió i el mal.

 Un any més Montjuïc serà epicentre artístic i d’intercanvi professional amb la Plaça Margarida Xirgu, el Teatre Grec, el Mercat de les Flors, el Teatre Lliure, l’Institut del Teatre i el Museu d’Arqueologia de Catalunya com a punts neuràlgics de la programació i també d’algunes de les activitats paral·leles. Enguany el Grec incorpora a l’àrea de Montjuïc nous espais com la sala Hiroshima, la Fundació Miró i La Vilella.

El Grec Festival té enguany 10 coproduccions internacionals: La mesura del desordre (Thomas Hauert /Group La Bolsa); Incisions (Man Drake/Tomeu Verges); En avant, marche! (Alain Platel); Vorònia (La Veronal); WW (We Woman) (Sol Picó); El cinquè hivern (Maria Muñoz/ Pep Ramis/Mal Pelo); Aquil·les o l’estupor (La patacada, IT Dansa); 2015 com a possibilitat (Didier Ruiz, La compagnie des hommes); Ninet’Inferno. (Roland Auzet/Pascal Greggory); i, Pals (Leandro Mendoza )

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.