Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Entrega del premi dels Jocs Florals de Barcelona 2015 al poeta Miquel de Palol

Dimarts, 12 de maig a les 19.00 h al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona (pl.de Sant Jaume,1), es lliurarà el premi dels Jocs Florals de Barcelona 2015 a Miquel de Palol pel poemari Dos cors per una bèstia, escollit d’entre els 82 poemaris presentats en aquesta edició. La Glossa del premiat anirà a càrrec del catedràtic d’estètica i teoria de les arts, Amador Vega.

A l’acte hi assistirà el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana; i els directors de la Setmana, Teresa Colom i D. Sam Abrams. Així com el mantenidors del premi, Antoni Vidal Ferrando, Eva Baltasar, Marc Romera, Josep Piera i Josep Lluch, entre d’altres.

Durant l’acte també es llegiran alguns dels millors poemes de l’any 2014, a càrrec dels seus autors: Gemma Casamajó, Jordi Cervera, Victor Obiols Anna Pentinat i Marius Sampere.

La referència històrica estarà dedicada al poeta David Sanahuja i Saperas en el centenari del seu naixement i el recordarà el seu fill, poeta també, Eduard Sanahuja i Yll.

Amb els Jocs Florals arrenca la Setmana de la Poesia de Barcelona 2015 que finalitzarà el 18 de maig amb el Festival Internacional de Poesia. Una edició amb la idea central de “Poesia Total!” amb un programa que recull la pluralitat formal, estètica i generacional de la producció poètica, indestriable de la resta de les arts. S’exploraran els vincles de la poesia amb el teatre, la música o el cinema i també la diversitats de veus i raons des de les que es fa poesia. Una Setmana de la Poesia que reuneix als diferents escenaris lectures, trobades, conferències i concerts, amb poetes provinents de tots els territoris.

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.