Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Presentació del catàleg ‘Ciència Ciutadana, 20 projectes per fer ciutat’

Dimecres 6 de maig, a les 13h a l’espai Virreina Lab del Palau de la Virreina (Rambla, 99), es presentarà el catàleg Ciència Ciutadana, 20 projectes per fer ciutat, editat per l’Ajuntament de Barcelona, i que recull una vintena de projectes que actualment estan en marxa. Es tracta de projectes de recerca en què el ciutadà té un paper clau i imprescindible en la recollida de dades i en les quals la ciutat es converteix en un enorme laboratori. La presentació anirà a càrrec del tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana; de la directora del departament de Creativitat i Innovació l’Institut de Cultura de Barcelona, Inés Garriga,i del coordinador de l’Oficina de Ciència Ciutadana, Josep Perelló.

L’aposta de la Direcció de Creativitat i Innovació de l’ICUB per aquest tipus de projectes va començar el 2012, quan BarcelonaLab, la plataforma col·laborativa de promoció de la innovació i la creativitat, va crear l’Oficina de Ciència Ciutadana. Des d’aquesta es van impulsar alguns experiments i proves pilot a la Festa de la Ciència i al DAU Barcelona amb diversos grups de recerca i institucions.

L’Oficina també afavoreix que molts altres grups puguin compartir experiències i millorar estratègies que potenciïn la participació ciutadana en la investigació científica. El passat 16 d’abril va organitzar-se la segona edició del Citizen Science Day dins el Festival NOVUM amb la participació de més d’un centenar d’investigadors i la participació del comissari europeu responsable John Magan.

El catàleg inclou 20 projectes diferents sorgits de diverses universitats i centres de recerca catalans i abasten disciplines molt diverses. La publicació conté una fitxa de cada projecte amb una breu explicació, una pàgina web a partir de la qual el ciutadà pot saber com participar-hi i finalment una adreça de contacte per a poder conèixer més de prop els projectes.

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.