Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Presentació del nou espai MUHBA Fabra i Coats, Sala de Calderes

Dimarts 5 de maig, a les 11 hores, a l’espai MUHBA Fabra i Coats (c/ Sant Adrià, 20) tindrà lloc la presentació de la Sala de Calderes de la fàbrica de Fabra i Coats. Hi assistiran, entre altres, el director de Patrimoni, Museus i Arxius de l’Ajuntament, Josep Lluís Alay i el director del MUHBA, Joan Roca.

La recuperació de la Sala de Calderes de Can Fabra, tant per les seves dimensions com per la documentació relativa a la seva trajectòria, que el MUHBA ha conservat, és una aportació decisiva per al patrimoni de Barcelona i per al coneixement que permet avançar en l’evolució i les funcions d’aquestes instal·lacions. Aquesta recuperació s’ha portat a terme amb la col·laboració dels Amics de la Fabra i Coats.

Al 1856 els Alsina inicien la construcció del que acabarà sent el complex fabril de Can Fabra. Al 1905 els Coats renoven totes les calderes de Can Fabra i opten pel sistema Babcock&Wilcox, patentat al 1867 per aquesta empresa americana. Al 1992, ateses les preocupacions mediambientals i també la necessitat d’una major eficiència, es va instal·lar una nova caldera de gas i la xemeneia de Can Fabra, després de més d’un segle funcionant, s’apagà definitivament.

La Sala de Calderes es podrà visitar a partir del 10 de maig, tots els diumenges d’11 a 14 hores (amb reserva prèvia al MUHBA).

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.