Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
La Festa de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació omplirà aquest cap de setmana els espais del Disseny Hub Barcelona i les Glòries

En el marc del Festival NOVUM aquest cap de setmana (25 i 26 d’abril), tindrà lloc al Disseny Hub Barcelona i l’esplanada de les Glòries La Festa de la Ciència, la Tecnologia i la Innovació, una proposta que transformarà aquests espais en un laboratori per a grans i petits per viure la ciència en primera persona.

Tothom que s’hi acosti podrà treballar al costat dels investigadors, veure la ciència i la tecnologia de ben a prop, fer una gimcana per les activitats que continua als museus i moltes coses més. El comissari de La Festa, Dani Jiménez ha desenvolupat les propostes comptant amb la col·laboració dels centres de recerca, institucions, entitats i agents dedicats a la divulgació científica i als projectes més innovadors.

La Festa, que en les darreres edicions tenia lloc al Parc de la Ciutadella, tornarà a ser el punt de trobada entre científics i tecnòlegs que treballen als centres de recerca, museus, escoles i instituts, universitats i altres institucions, i els ciutadans. L’objectiu és donar valor al món científic però també crear vocacions, per això es planteja com un espai lúdic, amb tallers participatius, exposicions i sorpreses, dividit en quatre àmbits que acolliran prop d’un centenar d’activitats.

Els tallers: L’espai natural de trobada entre els investigadors i els ciutadans. Allí es podran descobrir com poden veure els cotxes, increïbles aplicacions de la nanotecnologia, pintar amb llum, fer de paleontòleg, estudiar ous de dinosaure o veure plantes caçadores de llum, com funcionen els drones i els robots urbans…

Els espais singulars: Un espai d’experimentació permanent, amb petites exposicions i experiències singulars. Gaudint d’un planetari, viatjant virtualment dins d’un submarí o jugant a fer-te petit o gran amb l’habitació d’Ames, coneixent més sobre la llum i l’aigua, i les figures que es creen i s’amaguen amb miralls…

Els Pop-Up: Ciència emergent i en moviment per tot el parc per obrir la ment. En qualsevol lloc i moment pot sorgir un espai pop up i descobrir com fer un núvol o què podem fer per estalviar electricitat.

El plató: Un espai d’entrevistes conduit per Jordi Gil, del programa Info K, on es podran fer preguntes a científics de diferents disciplines.

Gimcana: Es podrà fer una gimcana científica. Si es fan més de 10 activitats i s’omple el passaport, es podrà gaudir d’un premi. La gimcana comença i acaba a plaça de les Glòries però podrà continuar per molts museus de l’àrea metropolitana.

Consulta el programa de La Festa (PDF)

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.