Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Visita guiada a l’exposició ‘Maillol i Grècia’ al Museu Frederic Marès.

El proper dilluns 27 d’abril, a les 12.00 h, al Museu Frederic Marès (plaça de Sant Iu, 5), es farà una visita guiada a l’exposició temporal Maillol i Grècia.

A l’acte hi assistiran el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana; el comissari de l’exposició Àlex Susanna i el director del Museu Frederic Marès, Josep M. Trullén. També hi seran presents el director de Patrimoni, Museus i Arxius de l’ICUB, Josep Lluís Alay; el president del cercle del Museu Frederic Marès, Antoni Gelonch i el president de la Fundació Dina Vierny-Museu Maillol de París, Olivier Lorquin.

Amb aquesta exposició, el Museu Frederic Marès aborda un dels episodis més decisius de la trajectòria d’Aristides Maillol (Banyuls de la Marenda, Rosselló, 1861-1944): el viatge a Grècia de 1908, on referma el seu ideal estètic.

L’exposició s’estructura en tres àmbits: s’inicia al Pati del Museu, amb l’obra mestra d’Aristides Maillol, l’escultura Mediterrània de 1905. A la Sala d’exposicions temporals, a més d’una tria de tot el material artístic i documental relacionat amb el viatge a Grècia, una selecció de 23 escultures permetran resseguir l’evolució de la trajectòria de l’escultor. Finalment, a l’annex de la sala, s’hi podrà veure el curtmetratge amb la l’entrevista que el cineasta Jean Lods va fer a Maillol, al seu taller de Banyuls, un any abans de morir.

Maillol i Grècia, es podrà veure des del mateix dilluns 27 d’abril, a les 19.30h, i fins el 31 de gener de 2016 al Museu Frederic Marès.

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.