Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
L’escriptor John Banville, protagonista del Pregó de la Lectura de Sant Jordi

Dimecres 22 d’abril, a les 19.30 h, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, tindrà lloc el Pregó de la Lectura de Sant Jordi. Enguany anirà a càrrec de l’escriptor John Banville que conversarà amb Antonio Lozano al voltant del món del llibre i la lectura, en el marc de les activitats de Sant Jordi que realitzen les Biblioteques de Barcelona. L’acte el presidirà l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; i comptarà amb la presència del tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana.

John Banville (Wexford, Irlanda, 1945), autor de nombroses novel·les i considerat un dels millors escriptors actuals en llengua anglesa, ha estat guardonat amb diversos premis que han reconegut la seva obra: el Premi Booker, el Premi Kafka, el PEN irlandès, el Premi Estatal d’Àustria de literatura europea i el Premi Príncep d’Astúries de les lletres.

El pregó de la lectura es va celebrar per primera vegada l’any 2003 amb la presència de Quino. Des d’aquell any han estat pregoners José Saramago, Martí de Riquer, Emili Teixidor, Antonio Tabucchi, Alessandro Baricco, Bernardo Atxaga, José Luís Sampedro, Josep Maria Castellet, Raimon, Albert Sánchez Piñol i Donna Leon.

Aquest acte s’inscriu a la candidatura de Barcelona com a Ciutat de la Literatura de la UNESCO. Actualment, les Ciutats de la Literatura de la UNESCO són Edimburg, Melbourne, Iowa City, Reykjavík, Granada, Norwich, Cracòvia, Heidelberg, Praga, Dunedin i Dublín. Aquesta darrera ciutat, Dublín, és l’escenari principal de les novel·les del detectiu Quirke, que John Banville escriu amb el pseudònim de Benjamin Black.

El pregó es podrà seguir per streaming des del web de Barcelona Cultura  http://www.barcelona.cat/barcelonacultura

O directament de l’enllaç http://www.streamingbarcelona.com/plataforma/icub-1/


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.