Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Món Llibre, el festival de literatura infantil i juvenil que acosta el plaer per la lectura als més menuts

Món Llibre, el festival de literatura infantil i juvenil de referència, ha esdevingut un punt de reunió anual indispensable per a famílies amb infants i joves. Un any més, Món Llibre amb el seu tarannà lúdic, omplirà durant un cap de setmana (18 i 19 d’abril, d’11 a 19.30 h) espais del CCCB, el MACBA, la plaça de Joan Coromines, el Convent i la plaça dels Àngels amb un centenar d’activitats gratuïtes (tallers, espectacles, exposicions, cinema, etc).

Aquí trobareu imatges i més material per descarregar

Dos dies consagrats a la cultura i la literatura infantil, en què els llibres seran els protagonistes d’aquest Sant Jordi per infants i joves, organitzat per l’Institut de Cultura de Barcelona amb la col·laboració del CCCB, el MACBA, Biblioteques de Barcelona i més de 50 editorials.

Com a prèvia a la trobada, divendres 17 d’abril tindrà lloc la segona edició de la Jornada Professional, amb un programa especialitzat que vol aportar reflexió i debat al sector. Adreçat als agents del món editorial i de l’educació (editors, escriptors, bibliotecaris, professionals de l’ensenyament, il·lustradors…), aquest any girarà entorn de la projecció internacional del llibre infantil. En aquest sentit, Barcelona ja treballa activament en la candidatura per ser Ciutat Literària de la UNESCO, i la jornada comptarà amb la presència de l’autora i acadèmia islandesa especialista en literatura infantil i juvenil, Brynhildur Porarinsdóttir, que assisteix a Món Llibre com a representant de Reykjavík Ciutat Literària UNESCO. La capital islandesa destaca per una important dedicació a la literatura infantil amb múltiples iniciatives, entre elles, el Festival Internacional de Literatura Infantil, que se celebra des del 2001 amb tota mena d’activitats amb escriptors internacionals i que té una extensió als centres escolars. També, des de 2010, Reykjavík organitza el Children’s Culture Festival, coincidint amb el dia Mundial del Llibre. Brynhildur Porarinsdóttir parlarà durant la Jornada del models de festival que tenen a Reykjavík, i de les possibilitats d’intercanvi entre projectes similars -com és el cas de Món Llibre i aquests festivals islandesos-, si finalment Barcelona és escollida i passa a formar part de la xarxa de Ciutats Literàries de la UNESCO.

Enguany, Món Llibre, fa un pas més cap a la divulgació i el foment de la lectura amb la proposta que presenta el Gremi de Llibreters: la MónLlibreria, un nou espai a la plaça dels Àngels amb mitja dotzena de parades on s’hi podran comprar llibres. La MónLlibreria és un aparador que dóna visibilitat a llibreries de la ciutat que divulguen i potencien la literatura infantil i juvenil.

Ara fa 150 anys de la publicació d’Alícia al país de les meravelles de Lewis Carroll, i Món Llibre ho recorda amb diferents activitats. L’Espai dels Grans, adreçat a nens de 8 a 13 anys, ha preparat activitats al voltant de l’obra; també es podrà veure la coreografia Alícia, de la companyia de Thomas Noone Dance; la pel·lícula Alícia al país de les meravelles, de Tim Burton, en 3D; una exposició que ha fet la Biblioteca Xavier Benguerel amb els fons de les biblioteques de la ciutat, i moltes altres propostes repartides pel programa.

Com cada edició, el festival tindrà il·lustradors convidats de casa i d’arreu. El portuguès André Letria és l’il·lustrador internacional convidat a Món Llibre i s’hi podrà veure una exposició del seu treball. També hi seran presents els catalans Carme Solé i l’autor del cartell d’enguany, Pep Boatella.

Quin és el teu llibre favorit de literatura infantil o juvenil? Comparteix quin és el teu llibre de literatura infantil o juvenil preferit a les xarxes socials. Només cal pujar a Instagram o a Twitter una fotografia de cada lector amb el llibre en qüestió i etiquetar-lo amb el hashtag #MónLlibre15.

 

Un mon de llengües. Polonès, irlandès, congolès, rus o tàrtar…Món Llibre no s’oblida de les llengües, especialment aquelles que es parlen en territoris petits però amb una extraordinària força cultural i editorial. També la llengua de signes hi tindrà presència, amb un espectacle de contes i un espai de llibres en Braille, on els nens i nenes podran participar en un taller i tractar de descobrir, tot llegint amb les mans, el significat d’una frase.

I molts altres espais, que any rere any, ofereixen activitats per a tots els gustos i edats, com la gran biblioteca creada i ambientada per a l’ocasió, l’espai dels més menuts, el mercat d’intercanvi, exposicions, propostes de cinema i teatre, etc, que fan de Món Llibre una cita lúdica única pel seu format.

Consulteu tot el programa a www.bcn.cat/monllibre

Descarrega el fitxer
Nota de premsa Món Llibre

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.