Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Jaume Ciurana presideix la inauguració de NOVUM, Festival de Ciència, Tecnologia i Innovació de Barcelona

Dimecres, 15 d’abril, a les 19.30 hores, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana, presidirà la inauguració de NOVUM, Festival de Ciència, Tecnologia i Innovació de Barcelona, amb la conferència “L’aventura d’emprendre des de la ciència”, a càrrec de Javier García Martínez, director del Laboratori de Nanotecnologia de la Universitat d’Alacant i cofundador de Rive Technology Inc (Boston, MA). A l’acte també hi intervindran Inés Garriga, directora de Creativitat i Innovació de l’Institut de Cultura de Barcelona, i Daniel Maspoch, investigador ICREA i responsable del Grup NanoQuímica i Materials Supramoleculars de l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2).

En aquesta conferència, Javier García Martínez presentarà exemples concrets i consells pràctics sobre com emprendre des de la ciència, el millor ús de les patents, les distintes estratègies de finançament i de desenvolupament de producte.

Javier García Martínez és fundador de l’empresa de base tecnològica Rive Technology, que comercialitza la tecnologia que ell mateix va desenvolupar a l’Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT). Rive Technology ha aconseguit 67 milions de dòlars d’inversió de capital risc i dóna feina a més de quaranta persones. Des de 2012, els catalitzadors que comercialitza Rive Technology s’utilitzen en diverses refineries dels Estats Units i han fet augmentar sensiblement la producció de combustibles líquids i l’eficiència energètica.

És professor i director del Laboratori de Nanotecnologia Molecular de la Universitat d’Alacant (UA) on treballa en la fabricació de nanomaterials per a aplicacions energètiques. És inventor de 20 patents, la majoria en aplicació comercial, i autor d’un bon nombre d’articles, de llibres i de capítols científics. El lideratge científic de Javier García Martínez ha estat reconegut amb alguns dels premis més importants per a joves investigadors. El juny de 2014 li van concedir el Premi Rei Jaume I en la categoria de Noves Tecnologies.

És membre del Consell de Tecnologies Emergents del Fòrum Econòmic Mundial, del Fòrum Young Global Leaders, de la Global Young Academy i del Bureau de la IUPAC, assessor de la Comisió Europea per a temes d’innovació i emprenedoria, i de la Round Table of Top Entrepreneurs.

Del 14 al 30 d’abril Barcelona es convertirà, un any més, en la capital de la ciència, la tecnologia i la innovació. Des de la seva primera edició l’any 2007, el Festival de Ciència, Tecnologia i Innovació s’ha convertit en un esdeveniment estable a l’agenda cultural de la ciutat que enguany es consolida i passa a denominar-se NOVUM. El festival es desenvoluparà durant gairebé tres setmanes i a diferents espais de la ciutat amb l’objectiu de treure la ciència i la tecnologia al carrer i acostar-la als ciutadans.

NOVUM és un seguit de xerrades, maratons, exposicions, documentals, performances, tallers, pop up’s, experiments tecnològics i formats interactius de ciència perquè el públic pugui interactuar amb la ciència, la tecnologia i la innovació.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.