Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
L’ Ajuntament descobreix una placa en homenatge a Roberto Bolaño

Aquesta tarda ha tingut lloc la descoberta d’una placa dedicada a l’escriptor Roberto Bolaño a la façana de la casa on va viure a Barcelona, al carrer Tallers número 45. A l’acte hi han assistit el tinent d’alcalde de Cultura, Jaume Ciurana, la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, la vídua de l’escriptor, Carolina López, els seus fills Alexandra i Lautaro Bolaño, així com diversos amics de Roberto Bolaño, com Antoni G. Porta, coautor amb Bolaño de la novel·la Consejos de un discípulo de Morrison a un fanático de Joyce, qui ha fet una glossa de l’escriptor xilè. Antoni G. Porta ha parlat dels llocs que freqüentava Bolaño durant els gairebé tres anys que va viure al carrer Tallers, de la seva amistat amb l’escriptor xilè i de l’ambició literària que impregnava tota la seva vida.

D’altra banda, el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, ha destacat l’enorme transcendència literària de Roberto Bolaño, d’abast mundial i que, com altres importants autors llatinoamericans, va fer de Barcelona, una capital literària, una ciutat on crear. Per Ciurana, “Bolaño, un escriptor que ha deixat empremta, va veure Barcelona com l’espai ideal per créixer literàriament i això és gràcies, entre d’altres coses, a un profund teixit d’editors i d’editorials que tenim i que van saber i saben acompanyar els nostres creadors”.

 Aquí podeu descarregar imatges de l’acte

Roberto Bolaño va néixer a Santiago de Xile l’any 1953 i va morir a Barcelona el 2003. És autor de nombrosos llibres de poesia i novel·les com Los detectives salvajes, guanyadora del Premi Herralde de Novel·la i del Premi Rómulo Gallegos, o 2666, publicada póstumament i guanyadora també de diversos premis com el Ciutat de Barcelona, el Salambó, el Municipal de Literatura de Santiago de Xile, el Fundació José Manuel Lara, l’Altazor i el National Book Critics Circle Award de Nova York. Bolaño va viure a Barcelona entre els anys 1977 i el 1980 abans de traslladar-se a Girona, i posteriorment a Blanes, on va viure fins a la seva mort.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.