Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Conferència homenatge a Ramon Muntaner a l’Ateneu Barcelonès

Dimecres 8 d’abril, a les 19h, a la Sala Oriol Bohigas de l’Ateneu Barcelonès (c. de la Canuda, 6) tindrà lloc la conferència Ramon Muntaner: la història com a experiència personal, a càrrec del doctor en filologia romànica Stefano M. Cingolani. L’acte, que s’emmarca en la celebració del 750 aniversari del naixement de Ramon Muntaner, el presentaran D. Sam Abrams, escriptor, i Joan Solé, ponent de la secció d’Història de l’Ateneu Barcelonès.

Escriptor i cavaller, Ramon Muntaner va recollir a la seva Crònica les lluites dels almogàvers, guerrers indòmits als quals va acompanyar fins als confins d’Orient. Muntaner esgrana els seus records en un llarg relat en primera persona en què transforma en personatges literaris els reis i cabdills, i recrea la història des del seu punt de vista i no a partir de la veritat documentada.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.