Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Visita guiada al nou espai de la Domus Avinyó i el seu conjunt de pintures murals

Dimecres, 1 d’abril, a les 12 hores, es presentarà el nou espai de la Domus Avinyó (carrer d’Avinyó número 15), un projecte arqueològic en el marc del Pla Bàrcino que dóna a conèixer aquesta casa romana que es troba al subsòl del carrer Avinyó i el conjunt de pintures de gran qualitat tècnica i decorativa que s’han recuperat.

A l’acte hi assistirà el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana; el director de Patrimoni, Museus i Arxius de l’Ajuntament de Barcelona, Josep Lluís Alay, i la responsable del Pla Bàrcino, Carme Miró.

L’objectiu del projecte és donar a conèixer una part de la zona de representació d’una domus d’una família benestant de la Bàrcino romana, però sobretot mostrar part del conjunt pictòric recuperat, del IV estil pompeià i estil provincial, que no havia estat mai documentat a Barcelona i que daten del segle I – II d C. Entre d’altres es pot veure una part de la decoració pictòrica d’un sostre, on hi ha la representació del rapte de Ganimedes.

 

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.