Barcelona Cultura

Institut de Cultura de Barcelona

Servei de Premsa
Presentació del nou recorregut arqueològic i la nova exposició del MUHBA Plaça del Rei: ‘Barcelona a l’antiguitat tardana: el cristianisme, els visigots i la ciutat’

Dilluns, 16 de març, a les 13 hores, a la Sala de Martí l’Humà del MUHBA (plaça del Rei, s/n), es presentarà el nou recorregut arqueològic i la nova exposició del MUHBA Plaça del Rei: Barcelona a l’antiguitat tardana: el cristianisme, els visigots i la ciutat. A l’acte hi assistiran el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana; el director del MUHBA Museu d’Història de Barcelona, Joan Roca i la conservadora en cap del conjunt monumental de la plaça del Rei i comissària de l’exposició, Julia Beltran de Heredia.

El nou recorregut arqueològic i la nova exposició del MUHBA plaça del Rei: Barcelona a l’antiguitat tardana: el cristianisme, els visigots i la ciutat dóna a conèixer l’època després de la gran crisi del segle III que va fer trontollar les estructures polítiques, socials i econòmiques del món romà. Occident es va endinsar en el període històric conegut com a antiguitat tardana (segles IV-VII), en el qual van tenir un paper fonamental la difusió del cristianisme, convertit al segle IV en religió oficial i, els desplaçaments dels pobles germànics. Bàrcino, de dimensions reduïdes, ben emmurallada i en una posició estratègica en el trànsit entre la Gàl·lia i Hispània, es va convertir en la Barcinona de l’època visigoda.

Etiquetes:


Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'indica el contrari.